Hlavní obsah

Federera trápil vítr, ale stejně postoupil bez ztráty setu

MELBOURNE

Nejen se Španělem Tommym Robredem, ale také s nepříjemným větrem musel ve čtvrtfinále Australian Open bojovat Švýcar Roger Federer. Nejlepší tenista současnosti si s tím poradil a bez ztráty setu postoupil mezi poslední čtyři hráče úvodního grandslamu roku. Obhájce trofeje však nebyl tak suverénní jako jindy, dělal nezvyklé množství nevynucených chyb.

Článek

Vinil z nich především nepříjemné podmínky na kurtu. "Brejky při mém podáni byly kvůli větrným podmínkám. Trochu jsem měl problémy najít rytmus, ale jinak jsem hrál docela dobře," řekl pětadvacetiletý Federer na tiskové konferenci.

O rok mladší Robredo mu nevzal ani set a prohrál i šestý vzájemný zápas. "Měl jsem několik šancí, ale neproměnil jsem je. Při důležitých míčích zahrál skvělé údery, proto je nejlepší na světě," uznal kvality soupeře.

Kdo postoupí do finále Australian Open?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Federer se v semifinále utká s Andym Roddickem, kterého porazil v boji o titul na loňském US Open. Šestý nasazený Američan ve čtvrtfinále jasně přehrál svého krajana a kamaráda Mardyho Fishe. "Hrál jsem téměř bezchybně. Bylo to zřejmě to nejlepší, co jsem kdy proti němu předvedl," řekl po vítězství třikrát 6:2 čtyřiadvacetiletý Roddick.

Na další zápas s Federerem se těšil, i když ho porazil jen jednou z dosavadních třinácti vzájemných utkání. "Cítím se výborně fyzicky a mám pocit, že trefuju dobře míček. Odstup od Rogera se možná trochu zmenšil," dodal Roddick.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori