Hlavní obsah

Gonzalez zařízl i Haase a vyzve Federera

Chilský tenista Fernando Gonzalez v pátek nečekaně hladce porazil Němce Tommyho Haase a postoupil do finále grandslamového Australian Open. Po vítězství 6:1, 6:3 a 6:1 se v neděli postaví švýcarskému suverénovi Rogeru Federerovi.

Článek

Jak se bude utkání vyvíjet, naznačil hned jeho úvod. Šestadvacetiletý Gonzalez získal jedenáct míčků za sebou a rychle se dostal do vedení 3:0. Dvaačtyřiceti vítěznými míči především z velmi silného forhendu německého tenistu naprosto zničil a smetl ho z kurtu za hodinu a 31 minut. "Dneska to bylo opravdu dobré. Poslední tři nebo čtyři zápasy hraju opravdu skvělý tenis. Opravdu si to užívám," radoval se šestadvacetiletý Chilan.

Osmadvacetiletý Němec proti němu neměl nejmenší šanci a ani na třetí pokus v semifinále Australian Open neuspěl. "Jakmile jsem zkusil něco udělat jinak, přišel s odpovědí. Bylo to frustrující. Musím jenom říct, že byl moc dobrý. Nemohl jsem nic dělat," řekl čtvrtfinálový přemožitel třetího nasazeného Nikolaje Davyděnka.

Desátý nasazený Gonzalez už na Australian Open vyřadil druhého nasazeného Rafaela Nadala ze Španělska a v prvním grandslamovém finále své kariéry narazí na světovou jedničku Federera. Zatím s ním všech devět vzájemných zápasů prohrál.

AUSTRALIAN OPEN 2007
Muži
Dvouhra - semifinále:
Gonzalez (10-Chile) - Haas (12-Něm.) 6:1, 6:3, 6:1.
Smíšená čtyřhra - semifinále
Mirnyj, Azarenková (Běl.) - Björkman, Schiavoneová (4-Švéd./It.) 6:2, 6:3, Nestor, Lichovcevová (Kan./Rus.) - Ullyett, Huberová (Zimb./JAR) 6:2 7:5.

Reklama