Hlavní obsah

Po šokujícím vyhazovu trenéra oznámila světová jednička jméno jeho nástupce

Praha

Světová tenisová jednička Naomi Ósakaová oznámila jméno svého nového trenéra. Stal se jím Jermaine Jenkins. Informaci oznámila japonská tenistka na svém twitterovém účtu.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová svou premiéru v pozici světové jedničky nezvládla.

Článek

„Skvěle jsem povečeřela se svým týmem. Tenhle moment chci také využít, abych poděkovala Jermainovi, že se k nám přidal," napsala poslední vítězka US Open a Australian Open.

Jedenadvacetiletá tenistka před dvěma týdny šokovala oznámením, že končí spolupráci se známým koučem Saschou Bajinem, který ji během uplynulého půlroku dovedl ke dvěma grandslamovým titulům a na vrchol žebříčku WTA.

Jeho nástupce ve službách rodačky z Ósaky Jermaine Jenkins nepatří mezi nejznámější trenérská esa, ale zkušenosti s těmi nejlepšími má. 34letý trenér mimo jiné pracoval od roku 2015 do minulé sezóny jako tréninkový partner Venus Williamsové. Jeho bratr obstarává tutéž práci u Sereny.

Ósakaová už na turnaji v Dubaji, kde překvapivě hned v prvním zápase nestačila na Kristinu Mladenovicovou, přiznala novinářům, že nechce dlouho zůstat bez trenéra, a tak se dalo čekat, že nové jméno ve svém týmu oznámí brzy.

„Po tomto turnaji (v Dubaji) se začnu po někom poohlížet. Nebylo by ideální jet do Indian Wells bez trenéra," sdělila minulý týden.

Jenkins bude fungovat v týmu světové jedničky po boku fitness trenéra Abdula Sallaha, fyzioterapeutky Kristy Starrové a tenistčina otce Leonarda Francoise.

Reklama

Související témata: