Hlavní obsah

Kyrgios - Zverev 6:3, 6:4Tenisové tituly v Acapulcu získali Kyrgios a Wang Ja-fan, Argentinec Pella triumfoval poprvé

Acapulco

Australský tenista Nick Kyrgios získal v Acapulcu pátý titul v kariéře. Ve finále porazil druhého nasazeného Němce Alexandera Zvereva 6:3, 6:4. Ženské finále ovládla Číňanka Wang Ja-fan, která zdolala turnajovou pětku Sofii Keninovou z USA 2:6, 6:3, 7:5 a poprvé vyhrála turnaj WTA ve dvouhře. Argentinský tenista Guido Pella získal v Sao Paulu první titul v kariéře. Ve finále porazil třetí nasazený hráč 7:5, 6:3 Chilana Christiana Garína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nick Kyrgios získal v Acapulcu pátý titul v kariéře. Video: sntv

 
Článek

Kyrgios se dočkal turnajového prvenství po více než roce. Třiadvacetiletý Australan, který podle mnohých mrhá svým talentem, přijel do Mexika s bídnou letošní bilancí dvou vítězství a tří porážek. Někdejší třináctý hráč světa klesl v žebříčku až na 72. místo, ale v Acapulcu odehrál vynikající turnaj. Na cestě k titulu porazil tři hráče Top Ten.

V druhém kole vyřadil světovou dvojku Španěla Rafaela Nadala, který nevyužil tři mečboly, v semifinále si poradil s devítkou Američanem Johnem Isnerem a v sobotním finále na Kyrgiose nestačil ani Zverev. Třetí hráč světa absolvoval v Mexiku teprve druhý letošní turnaj po vyřazení v osmifinále Australian Open a ve vzájemné bilanci s Kyrgiosem si pohoršil na 3:4.

"Za ten týden si to vítězství opravdu zasloužil. Je to opravdový šampion tohohle týdne," uznal Zverev. Jednadvacetiletý Němec si porážku s Kyrgiosem alespoň trochu vynahradil v následném finále čtyřhry, v němž se starším bratrem Mischou zvítězili nad Američanem Austinem Krajicekem a Novozélanďanem Artemem Simakem.

Čtyřiadvacetiletá Wang Ja-fan ve svém prvním finále v kariéře udolala o čtyři roky mladší Keninovou, přestože prohrávala 2:6 a 0:2. První singlovou trofej přidala 65. hráčka světa ke třem deblovým titulům a v pořadí WTA se poprvé posune do první padesátky, kde bude už čtvrtou čínskou tenistkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Wang Ja-fan poprvé vyhrála turnaj WTA ve dvouhře.Video: sntv

V ženské čtyřhře triumfovaly jiná Číňanka Čeng Saj-saj s Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička Azarenková získala první turnajový titul poté, co se jí v prosinci 2016 narodil syn. "Je to trochu výjimečné, když jsem poprvé vyhrála jako máma. Bylo to na poslední chvíli, ale nakonec se ten týden povedl," uvedla Běloruska po finále, v němž s Čeng Saj-saj porazily domácí tenistku Guilianu Olmosovou a Američanku Desirae Krawczykovou 6:1, 6:2.

Pellova premiéra

Osmadvacetiletý antukář Pella v neděli hrál na svém oblíbeném povrchu v Sao Paulu druhé finále v sezoně a celkově páté v kariéře od roku 2016. V duelu s překvapivým finalistou Garínem odvrátil 48. hráč žebříčku šest ze sedmi brejkbolů a za hodinu a půl mohl slavit titul.

Dvaadvacetiletý Garín nevyužil šanci stát se prvním chilským vítězem turnaje ATP od posledního triumfu Fernanda Gonzáleze před deseti lety. I tak prožil životní týden, neboť před startem v Sao Paulu nebyl mezi elitou ani ve čtvrtfinále.

ACAPULCO (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 931 110 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kyrgios (Austr.) - A. Zverev (2-Něm.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
A. Zverev, M. Zverev (Něm.) - Krajicek, Sitak (USA/N. Zél.) 2:6, 7:6 (7:4), 10:5.
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wang Ja-fan (Čína) - Keninová (5-USA) 2:6, 6:3, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Azarenková, Čeng Saj-saj (Běl./Čína) - Krawczyková, Olmosová (3-USA/Mex.) 6:1, 6:2.
SAO PAULO (antuka, dotace 618 810 dolarů):
Dvouhra - finále:
Pella (3-Arg.) - Garín (Chile) 7:5, 6:3.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík