Hlavní obsah

Vyjde to tentokrát? Česká hvězda je podruhé v řadě v nominaci o nejlepší hráčku měsíce

Petra Kvitová, Simona Halepová, Belinda Bencicová, nebo Elise Mertensová? Ženská tenisová asociace zveřejnila nominaci v anketě o nejlepší hráčku uplynulého měsíce a podruhé v řadě se v ní objevuje česká hvězda. Ta zaujala svým výkonem na turnaji v Dubaji, kde se dostala až do finále. Hlasovat pro svou favoritku můžete na webu WTA.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Sezonu začala Petra Kvitová skvěle. Ovládla turnaj v Sydney, na Australian Open se probojovala až do finále. Není tedy divu, že jí WTA nominovala v anketě Hráčka měsíce už minule. Ocenění za leden si ale nakonec odnesla vítězka Australian Open a světová jednička Naomi Ósakaová.

Petra Kvitová ale na kurtech zářila dál. Pro únavu sice vynechala turnaj v Dauhá, kde měla obhajovat titul, avšak poté se představila v Dubaji, kde ji až ve finále zastavila Belinda Bencicová. Výkony české tenistky však opět zaujaly, a tak se v nominaci na hráčku uplynulého měsíce objevuje znovu.

Spolu s ní WTA nominovala Švýcarku Belindu Bencicovou, která se po titulu v Dubaji v žebříčku vyšplhala o dvaadvacet míst výše na třiadvacátou příčku. Dále o hlasy fanoušků usiluje Belgičanka Elise Mertensová, která ovládla turnaj v Dauhá a Rumunka Simona Halepová.

V anketě o nejpovedenější úder měsíce byly nominovány Američanka Sofia Keninová, Simona Halepová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Francouzka Caroline Garciaová a Chorvatka Donna Vekičová. Hlasovat pro svou favoritku můžete do čtvrteční půlnoci na oficiálních stránkách WTA.

Reklama

Související témata: