Hlavní obsah

Vondroušová - Ostapenková 4:6, 6:3, 6:4Vondroušová v Indian Wells válí, vyřadila i Ostapenkovou

Indian Wells
Aktualizováno

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na turnaji v Indian Wells stejně jako loni do osmifinále. Po vyřazení světové čtrnáctky Darji Kasatkinové v druhém kole si devatenáctiletá česká hráčka poradila v neděli i s 22. nasazenou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou zdolala 4:6, 6:3 a 6:4. Nyní ji na tvrdém povrchu v Kalifornii čeká zápas s bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová

Článek

Finalistka únorového turnaje v Budapešti Vondroušová začala špatně a rychle prohrávala 0:4. Poté se jí podařilo hru vyrovnat, oba brejky získala zpět, ale za stavu 4:5 ztratila podání potřetí.

Vondroušová pak ovládla koncovku druhé sady, v které předloňská vítězka Roland Garros ještě vedla 3:2, ale pak už neuhrála ani game. Závěrečný set potom rozhodla desátá hra a celkově osmé ztracené podání jednadvacetileté lotyšské tenistky. Ta při mečbolu poslala forhend do autu a po více než dvou hodinách s českou soupeřkou prohrála.

„Hrála skvěle, ale já jsem bojovala o každý míč. Snažila jsem se toho co nejvíc vrátit a věřila, že její chyby přijdou a nakonec přišly," radovala se fedcupová reprezentantka, která chvílemi po kurtu doslova létala.

„Maky svou bojovností a umem otočila zápas proti skvěle hrající soupeřce. Byl to mentálně nesmírně náročný zápas, Jelena trefovala neskutečné údery, ale Maky nepanikařila a dál hrála svoji hru," chválil svoji svěřenkyní po výhře trenér Jan Hernych.

Williamsová vzdala

Jen dva gamy ztratil druhý nasazený Rafael Nadal. Španěl si poradil ve druhém kole s domácím Američanem Jaredem Donaldsonem 6:1, 6:1 za 72 minut.

Finalista lednového Australian Open vyhrál turnaj v Indian Wells třikrát a povedený nedělní start si pochvaloval. "Celou dobu jsem se na kurtu cítil bezvadně. Mám zdejší turnaj hodně rád, je trochu jiný než ostatní, protože obvykle tyhle velké akce hostí velká města," dodal k Masters, jemuž se říká pátý grandslam.

Roger Federer vybojoval v kalifornské poušti už pět trofejí a v Indian Wells hraje první turnaj od Dubaje, kde na začátku března oslavil jubilejní stý titul na okruhu. S Němcem Peterem Gojowczykem se trápil ve druhém setu, než vyhrál 6:1 a 7:5. "Kdybych lépe podával, bylo by to rychlejší," konstatoval vítěz 20 grandslamů.

V osmifinále ženské dvouhry chybí domácí hvězda Serena Williamsová, neboť onemocněla a zápas bývalých světových jedniček s Garbiňe Muguruzaovou nedohrála.

Williamsová vedla 3:0, ale rychle jí docházely síly, a když prohrála sedm gamů v řadě, oslabená nemocí vzdala. "Podle skóre to může vypadat, že jsem začala moc dobře, ale od prvních výměn mi nebylo dobře. A každou vteřinou se to zhoršovalo: motala se mi hlava a byla jsem strašně unavená," řekla poté, co Muguruzaové pomohla do osmifinále.

Williamsová absolvovala v Indian Wells teprve první turnaj od Australian Open, kde vypadla ve čtvrtfinále, a v úvodním duelu přehrála v pátek Viktorii Azarenkovou. "Zkusím se dát co nejrychleji dohromady a začít s přípravou na Miami," připomněla sedmatřicetiletá Američanka, jež Paribas Open ovládla dvakrát.

Po postupu Markéty Vondroušové bude dnes hrát o osmifinále Karolína Plíšková, jejíž soupeřkou je belgická kvalifikantka Ysaline Bonaventureová.

INDIAN WELLS (tvrdý povrch)
Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Nišikori (6-Jap.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:4)
Medveděv (14-Rus.) - McDonald (USA) 7:5, 6:0
Krajinovič (Srb.) - Goffin (20-Belg.) 6:3, 6:3
Edmund (22-Brit.) - Jarry (Chile) 6:2, 6:0
Rubljov (Rus.) - Haase (Niz.) 6:3, 3:6, 6:3
Federer (4-Švýc.) - Gojowczyk (Něm.) 6:1, 7:5
Schwartzman (25-Arg.) - Carballés (Šp.) 6:3, 6:1
Nadal (2-Šp.) - Donaldson (USA) 6:1, 6:1
Ženy (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Vondroušová (ČR) - Ostapenková (22-Lot.) 4:6, 6:3, 6:4
Muguruzaová (20-Šp.) - S. Williamsová (10-USA) 6:3, 1:0 skreč
Wang Čchiang (18-Čína) - Mertensová (16-Belg.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:3
Halepová (2-Rum.) - Kozlovová (Ukr.) 7:6 (7:3), 7:5
Svitolinová (6-Ukr.) - Gavrilovová (Austr.) 7:5, 6:4
Bertensová (7-Niz.) - Kontaová (Brit.) 7:6 (12:10), 6:4
Čtyřhra - 2. kolo:
Sie Šu-wej, Strýcová (3-Tchaj-wan/ČR) - Jakupovičová, Chromačevová (Slovin./Rus.) 6:2, 6:0

Reklama

Související témata: