Hlavní obsah

Rvala se o každý míč. Myslela, že to nepřežije. Talentovaná Vondroušová přesto světovou dvojku udolala

Indian Wells/Praha

Senzace! Tak by se dal nazvat postup devatenáctileté talentované Češky přes grandslamovou vítězku. Markéta Vondroušová se na turnaji v Indian Wells nezalekla ani světové dvojky Simony Halepové a po setech 6:2, 3:6 a 6:2 se mohla radovat z účasti ve čtvrtfinále. „Naběhala jsem toho tolik, chvílema jsem si říkala, že to na kurtu nepřežiju,“ líčila po utkání Vondroušová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Vondroušová - Halepová v Indian WellsVideo: sntv

 
Článek

Letos zatím odehrála jen tři turnaje. Dva z nich ale rozhodně může hodnotit jako velice úspěšné. Markéta Vondroušová na Australian Open sice vypadla už ve druhém kole, avšak poté se dostala do vynikající formy. Na konci února si na turnaji v Budapešti zahrála finále, v němž v třísetové bitvě nestačila na zkušenější Belgičanku Alison Van Uytvanckovou.

Nyní v Indian Wells řádí česká tenistka dál. Nejprve si poradila s Němkou Laurou Siegemundovou, poté vyřadila dvě hráčky ze světové pětadvacítky Rusku Darju Kasatkinovou a Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a v osmifinále se nezalekla ani světové dvojky, Rumunky Simony Halepové.

Vondroušová s Halepovou svedla velký boj a po sto minutách hry se mohla radovat jak z cenného skalpu, tak z postupu do čtvrtfinále. „Je to moje první vítězství nad hráčkou ze světové desítky. Jsem tak šťastná. Naběhala jsem toho tolik, bojovala jsem o každý míč, chvílema jsem si říkala, že to na kurtu nepřežiju," uvedla Vondroušová na webu BBC.

„Byl to ohromně těžký zápas. Ale stálo to za to,“ přiznala devatenáctiletá hráčka. „Mám to tu moc ráda. Loni se mi tady dařilo a letos to je ještě lepší,“ vyprávěla tenistka, která vylepšila své loňské osmifinále. Radost měli samozřejmě i její trenéři Jan Hernych s Jiřím Hřebcem. „Maky podala fantastický výkon po všech stránkách. Zvládla to skvěle fyzicky i mentálně. Uhrála si to. Podle mě postoupila naprosto zaslouženě,“ chválil svou svěřenkyni Hernych.

Zklamaná byla Simona Halepová, která podle svých slov nepředvedla dobrou hru. „Po druhém setu jsem si myslela, že jsem našla rytmus. Říkala jsem si, že bych utkání mohla vyhrát. Avšak ovládla ho soupeřka. Nehrála jsem nejlíp, hodně jsem se bránila,“ líčila vítězka French Open Halepová.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále narazí Vondroušová na další hráčku ze světové desítky. Její soupeřkou bude světová šestka Elina Svitolinová. Spolu se tenistky doposud střetly dvakrát. Z obou utkání odešla vítězně Ukrajinka. Loni v Dauhá vyhrála dva nula na sety, ve Stuttgartu to už ale bylo vyrovnané, avšak v rozhodujícím setu se Vondroušová zranila a utkání skrečovala.

Reklama