Hlavní obsah

Kanaďan smetl favorita. Odložil raketu a svým rapem pobavil diváky

To tu ještě nebylo. Kanadský tenista Denis Shapovalov předvedl na kurtu netradiční oslavu svého triumfu. Na turnaji v americkém Indian Wells si v úterý ve třetím kole poradil s favoritem Marinem Čiličem 2:0, pak vzal do ruky mikrofon a divákům zarapoval.

Kanaďan to na kurtu v Indian Wells pěkně rozjel.Video: AP

 
Článek

Devatenáctiletý tenista přemohl nasazenou desítku Čiliče 6:4 a 6:2 a mohl slavit postup do osmifinále prestižního zámořského turnaje. Místo tradičních frází během pozápasového rozhovoru si mladík připravil nevšední zpestření.

Shapovalov vzal do ruky mikrofon a k údivu obecenstva spustil připravené hudební představení. „Kalifornie, jsem tady. Jsem šťastný za dnešní výhru," spustil odvážný tenista. Jenže pak zapomněl text a rozběhl se směrem ke své tašce. Naštěstí měl slova songu zapsána v telefonu, a diváci si tak jeho sloku mohli vychutnat až do konce. Aplaus si tak zasloužil nejen za tenisovou bitvu s Chorvatem, ale také za odvahu předvést po zápase něco navíc.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kanaďan Denis Shapovalov v osmifinále turnaje v Indian Wells nestačil na Poláka Huberta Hurkacze.

V následném středečním osmifinále Shapovalova cesta turnajem skončila. Kanaďan s ruskými kořeny nestačil na Poláka Huberta Hurkacze a prohrál s ním 1:2 na sety. Dalšího hudebního vystoupení pětadvacítky žebříčku ATP se tedy diváci v Indian Wells už nedočkali. Uvidíme, co si pro tenisové fanoušky mládenec připraví příště.

Trůn baviče kurtů doposavad patřil Novaku Djokovičovi, který svými kousky nejednou donutil turnajová publika k hlasitému smíchu. Nyní se zdá, že má Srb v této disciplíně vážného konkurenta.

Reklama