Hlavní obsah

Stylové sbohem české legendy. Šafářová se s českými fanoušky rozloučí na turnaji v Praze

Praha

V únoru slavila Lucie Šafářová 32. narozeniny, sedm měsíců nehrála zápas a už delší čas myslí na rozlučku. Tu si někdejší 5. tenistka světového žebříčku a pětinásobná grandslamová vítězka v deblu naplánovala na konec dubna, kdy se s divokou kartou představí na pražském turnaji WTA ve Stromovce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Lucie Šafářová se nejspíše rozloučí s kariérou v domácím prostředí.

Článek
Fotogalerie

„Chtěla jsem si zahrát už Australian Open, ale měla jsem zraněné zápěstí, pak jsem zase onemocněla a musela jít na operaci mandlí. Ale jsem moc ráda, že jsem dostala příležitost a můžu se rozloučit před domácím publikem v Praze," líčila s úsměvem životní partnerka hokejisty Tomáše Plekance.

V areálu Sparty ve Stromovce si tak zahraje dvouhru i čtyřhru, kde nastoupí po boku své věrné souputnice a kamarádky Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové. „Hned hlásila, že dorazí. Je taky po operaci kolena. Tak se dáme dohromady a jedeme. Společně jsme toho hodně dokázaly. Když jsme si psaly, že má přiletět do Česka, tak mi prozradila, že její bratr pátral v rodokmenu a zjistil, že jejich rodina má české kořeny. Takže se hned vysvětlilo, proč má tak ráda české lidi."

Šafářová si byla po dlouhé pauze v úterý poprvé zatrénovat a doufá, že se dostane ještě do slušné formy. „Od operace jsou to tři týdny. Ráda bych si zahrála i kvalifikaci ve Stuttgartu, ale nechávám to otevřené."

Stejně tak si promýšlí možnost, že by usilovala o start na antukovém French Open, kde v roce 2015 dosáhla postupem do finále dvouhry největšího úspěchu kariéry. „Nejsem ale ještě rozhodnutá, uvidíme," dodala.

Lucie Šafářová pózuje

Jan Rasch

Na pražské sbohem už se nicméně moc těší. Právě tady totiž před třemi lety vyhrála svůj poslední sedmý turnaj WTA. „Je to to nejhezčí rozloučení a je osudové, že to vyšlo zrovna na Prahu. Jsem sice bez kondice, ale ještě se kousnu. Do začátku turnaje je času dost," přemítala Šafářová. Už teď je však jasné, že nejspíš dojde i na slzy.

„Přemýšlela jsem o tom. Možná to bude velmi těžké, zvlášť po delší době, co jsem nehrála, ale z Fed Cupů a z Prahy si pamatuju, že mě publikum spíš nabíjelo a hnalo dopředu. Doufám, že to tak bude zase," řekla Šafářová, která má svou deblovou parťačku v plánu seznámit s kulinářskými krásami hlavního města. „Beth je velký gurmán, takže ji česká kuchyně nemine," pravila Šafářová. „Takže jen doufám, že můj poslední zápas nebude ten první na turnaji..."

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík