Hlavní obsah

Další fiasko světové jedničky. Tenhle zápas jsem neměl prohrát, vyčítá si

Tři grandslamové tituly v řadě, famózní výsledky a post světové jedničky. Mnoho fanoušků ho už vidělo, jak bude sbírat i další trofeje. Avšak Novak Djokovič podruhé za sebou vypadl na turnaji překvapivě brzy. V Indian Wells to bylo ve třetím kole a teď v Miami nezvládl dobře rozehraný zápas a neprošel do čtvrtfinále. „Je to jen moje chyba,“ uznal srbský tenista po prohře s Robertem Bautistou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovič utrpěl v Miami další šokující porážkuVideo: sntv

 
Článek

Na letošním Australian Open přidal Novak Djokovič do své sbírky už patnáctý grandslam. Pak si dal ale od tenisu pauzu, aby si odpočinul a vypadá to, že vypadl z rytmu. Srbský tenista byl totiž na druhém turnaji po sobě vyřazen překvapivě brzy. V Indian Wells nestačil ve třetím kole na Philippa Kohlschreibera a nyní ho v Miami v úterním osmifinále přehrál Španěl Robert Bautista.

Djokovič přitom utkání začal výborně, první set ovládl 6:1. Ve druhém ale neproměnil několik brejkbolů a za stavu 5:4 pro Bautistu byl zápas přerušen kvůli dešti. Když se hráči vrátili na kurt, převzal Bautista otěže pevně do svých rukou a duel otočil ve svůj prospěch, když druhou sadu získal 7:5 a třetí 6:3.

„Gratuluji soupeři k velkému návratu do zápasu,“ prohlásil Djokovič na webu ATP. „Je to silný hráč, ale tenhle zápas jsem neměl prohrát. Ztratil jsem tempo a umožnil jsem mu, aby se chytil. Také jsem promarnil příliš mnoho příležitostí. Je to jen moje chyba. Když je totiž nevyužijete, takhle to dopadá,“ vyprávěla světová jednička dál.

„Soupeř si zasloužil postoupit,“ dodal s tím, že se bude muset příště lépe připravit na turnaje v Americe. „Určitě musím přehodnotit přípravu na Indian Wells a Miami. Hodně se toho dělo také mimo kurt, a i to asi ovlivnilo mou hru. Navíc jsem se necítil zcela dobře. Nejsem úplně ve formě,“ uzavřel Djokovič.

Reklama

Související témata: