Hlavní obsah

Wozniacká - Martičová 6:3, 6:4Wozniacká může po osmi letech navázat na titul z Charlestonu

Dánská tenistka Caroline Wozniacká se opět po osmi letech probojovala do finále turnaje v Charlestonu a o titul se na tamní zelené antuce utká s domácí Madison Keysovou. Obě rivalky z druhé desítky světového žebříčku si v semifinále poradily se soupeřkami ve dvou setech - pátá nasazená Dánka porazila Petru Martičovou z Chorvatska 6:3, 6:4, turnajová osmička z USA vyřadila Portoričanku Mónicu Puigovou po výhře 6:4, 6:0.

Článek

Wozniacká v Charlestonu hrála o titul už dvakrát. Zatímco v roce 2009 neuspěla, o dva roky později už ano. Keysová má na Volvo Car Open na kontě neúspěšnou finálovou účast z roku 2015. Osmadvacetiletá bývalá světová jednička a vítězka loňského Australian Open Wozniacká bude hrát o 31. titul v kariéře, o čtyři roky mladší Keysová o čtvrtý. Oba vzájemné zápasy vyhrála zkušenější Dánka.

V Monterrey se o titul utkají španělská obhájkyně Garbiňe Muguruzaová a Victoria Azarenková. Běloruská hráčka porazila v duelu bývalých světových jedniček nejvýše nasazenou Angelique Kerberovou z Německa 6:4, 4:6, 6:1 a na turnaji poprvé ztratila set. Jedinou sadu v Mexiku zatím prohrála také turnajová dvojka Muguruzaová, jež ale v semifinále hladce vyřadila slovenskou soupeřku Magdalenu Rybárikovou po vítězství 6:2, 6:3.

Azarenková svoji finálovou soupeřku v jediném vzájemném duelu porazila a může načít třetí desítku turnajových triumfů. Muguruzaová má zatím šest trofejí.

O účast ve finále čtyřhry neúspěšně bojovala Lucie Hradecká. Ve dvojici se slovinskou spoluhráčkou Andrejou Klepačovou nepotvrdily pozici druhého nasazeného páru a prohrály s Ruskami Irinou Chromačevovou a Veronikou Kuděrmětovovou dvakrát 3:6.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (zelená antuka, dotace 823 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (5-Dán.) - Martičová (15-Chorv.) 6:3, 6:4,
Keysová (8-USA) - Puigová (Portor.) 6:4, 6:0.
Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Azarenková (5-Běl.) - Kerberová (1-Něm.) 6:4, 4:6, 6:1,
Muguruzaová (2-Šp.) - Rybáriková (8-SR) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Chromačevová, Kuděrmětovová (Rus.) - Hradecká, Klepačová (2-ČR/Slovin.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: