Hlavní obsah

Nadalův strýc se kaje: Rafo, promiň, nechtěl jsem ti ublížit. Legenda reagovala skvělým způsobem

Bolelo to. A zjevně mnohem víc, než si jeho okolí dokázalo představit. Když se nedávno strýc Rafaela Nadala vytasil s prohlášením, že jeho synovec je zraněný člověk hrající tenis, vyvolal tím pořádné pozdvižení. Náladu to pochopitelně nezvedlo ani antukovému králi. A Toni Nadal si uvědomil, že přestřelil. Za slavným synovcem tak vyrazil s omluvou.

Foto: Profimedia.cz

Strýc Rafaela Nadala Toni stál za všemi úspěchy svého synovce.

Článek

Je stěžejní postavou všech Nadalových úspěchů. Strýc španělského antukového démona Toni vedl svého synovce od prvních krůčků, které na tenisovém kurtu udělal.

Nechal ho trénovat na nekvalitních površích, aby si zvykl na nepravidelné odskoky, o fyzické náročnosti a drilu jednotlivých jednotek nemluvě. Aby byl mladičký Rafa pro své soupeře ještě nebezpečnější, přeučil jinak ortodoxního praváka na leváka.

A vyplatilo se. Nadal pod jeho vedením vyhrál sedmnáct grandslamových titulů, celkově zaznamenal 80 turnajových triumfů. Před časem však jejich spolupráce po vzájemné dohodě skončila.

Rafael Nadal prohrál v semifinále turnaje v Monte Carlu s Fabiem Fogninim.Video: sntv

O to více překvapilo, když osmapadesátiletý kouč svého slavného synovce navštívil na tréninku v Monte Carlu, kde Nadal došel do semifinále. Původní spekulace o možném obnovení spolupráce však vzaly brzy za své. Důvodem byla Toniho omluva za svá předchozí vyjádření.

O co vlastně šlo? "Je jasné, že Rafa se bude snažit hrát tak dlouho, dokud to bude možné. Třeba to budou ještě dva tři roky, těžko říct, nikdo to neví. Jde o to, že Nadal už není tenisový hráč, ale spíše zraněný člověk hrající tenis. A to je pro něj hodně složité," řekl před začátkem turnaje v Monte Carlu Toni Nadal.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rafael Nadal na svého soupeře nestačil.

A tato slova, jak se později ukázalo, jedenáctinásobného vítěze Roland Garros hodně zasáhla. O to více, že zástupci médií se právě na toto téma Nadala opakovaně vyptávali. A úspěšný trenér pochopil, že tohle bylo už za hranou.

"Ano, Toni za mnou přišel na kurt a omlouval se mi za to, co řekl, bylo mu to moc líto," přiznala dvaatřicetiletá legenda.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Rafael Nadal patří k největším favoritům French Open.

Že to dlouhodobý velmi dobrý vztah obou mužů nenarušilo, potvrzují i další Nadalova slova. "Nemyslel to zle. Snažil se jen zdůraznit, že mám řadu zranění a že není jednoduché s tím hrát. A měl pravdu. Jen to špatně prezentoval," reagoval s pochopením rodák z Mallorky.

"Můj strýc pořádá celou řadu konferencí a někdy se prostě stane, že formulujete věci trošku nešťastným způsobem. To je přece normální, stane se to každému. Všichni děláme chyby, mě nevyjímaje," uzavřela světová dvojka.

Reklama

Související témata: