Hlavní obsah

Strýcová ve finále? Její maminka prý napeče tisíc koláčů

Droždí už prý má nakoupené, tak teď zbývá jen, aby dcera postoupila do finále Prague Open. Maminka Barbory Strýcové naplánovala upéct tisíc koláčů v případě, že si třiatřicetiletá tenistka zahraje ve Stromovce o titul. Po čtvrteční jízdě proti Kateřině Siniakové, které nechala jen tři gamy, to vůbec nezní nepravděpodobně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Barbora Strýcová v utkání proti Kateřině Siniakové

Článek

Že se zápas protáhne na pouhých 71 minut jste asi nečekala...

První set jsem odehrála úplně bez chyby. Cítila jsem, že mohu být na kurtu pilná včelička. Od začátku do konce jsem si držela to svoje. Samozřejmě jsem čekala, kdy Katka začne něco vymýšlet, ale byla jsem připravená na všechno. Dneska fungovalo spoustu věcí, ale zase ne nijak extrémně. Prostě jsem hrála to svoje.

Takový pocit jste v Praze neměla poprvé?

Skóre tak možná vypadá, ale já si nemyslím, že jsem hrála líp než ve středu. Dneska jsme byly obě nervóznější. Pár chybiček, který by se neměly stát, se tam přece jen objevilo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Barbora Strýcová si zahraje ve Stromovce semifinále

Vidíte se už ve finále? Co vůbec víte o své páteční semifinálové soupeřce Teichmannové?

Já o tom nerada mluvím. Ale je to levačka, porazila Kuzněcovovou, tak asi musí být fakt dobrá. Čekám těžký zápas. Budu se snažit, aby to finále bylo.

Co říkáte na slib vaší maminky?

Nevím, jestli to bude opravdu tisíc koláčů, ale droždí má koupené... Když jednou za rok hraju v Čechách, tak jsem si řekla, že by bylo fajn, aby mě viděla. Musí u těch zápasů chodit, kouřit a s někým se pořád bavit. Ale je dobré, že tu je.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Barbora Strýcová na podání

Vnímala jste nějak fanoušky, kteří svoji přízeň dělili mezi dvě české hráčky?

Ne, vůbec. Nevnímala jsem vlastně skoro nic. Já sice věděla, že tam budou i fanoušci Katky, ale nijak jsem to neprožívala a nevnímala. Ještě, že bylo takové skóre.

Reklama