Hlavní obsah

Kyrgios zase provokoval: French Open je úplně o ničem! Zbavme se antuky, je tak ošklivá

Londýn/Praha

Nedá si pokoj. Jen pár dnů poté, co způsobil pořádný poprask na turnaji v Římě, na sebe dokázal australský tenista Nick Kyrgios znovu strhnout pozornost. Na video si natočil svůj názor na blížící se French Open, které zejména francouzským fanouškům asi velkou radost neudělá.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Australský tenista Nick Kyrgios.

Článek

Kyrgios stihl v Římě nejprve dost nevybíravě zkritizovat Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče či Fernanda Verdasca a následně si svým extempore na kurtu v utkání s Norem Casperem Ruudem, během něhož nadával sudímu i fanouškům a hodil židli do kurtu, vykoledoval diskvalifikaci.

Před French Open si kontroverzní Australan odjel zatrénovat do Wimbledonu s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym, který se stále zotavuje ze zdravotních problémů. A své nadšení z hry na trávě ve slavném areálu dal najevo ne úplně běžným způsobem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyrgiosovi v Římě ruply nervyVideo: sntv

O své dojmy se podělil na videu později umístěném vlastním na instagramovém účtu. „Fakt, že jsem teď tady a musím do Paříže, je ... French Open je prostě na prd v porovnání s tímhle místem (Wimbledonem)," srovnával Kyrgios oba grandslamové turnaje. „Je to na hov*o, úplně o ničem," pokračoval.

Kyrgios právě ve Wimbledonu zažil průlom v roce 2014, kdy na trávě slavného All England Clubu vyřadil Rafaela Nadala a probojoval se do svého premiérového grandslamového čtvrtfinále.

„Podle mě je tohle nejlepší turnaj (Wimbledon) na světě. Podívejte se na ten krásný zelený povrch. Zbavme se antuky. Koho baví antuka? Je tak ošklivá," netajil svoji averzi k oranžovému povrchu 36. hráč světa.

Bude určitě zajímavé sledovat, jaké přijetí po těchto slovech připraví Kyrgiosovi fanoušci v Paříži.

Reklama

Související témata: