Hlavní obsah

Serena? Je to špatná osobnost, nařkl po incidentu legendu ponížený Rakušan

Velké pozdvižení vyvolal na grandslamovém French Open víkendový incident z tiskového centra, kde musel hvězdný Rakušan Dominic Thiem vyklidit sál pro netrpělivou Serenu Williamsovou. Legendární Američanka chtěla mít po porážce od krajanky Sofie Keninové své povinnosti na Roland Garros rychle vyřízené a na okolí zrovna nebrala ohled.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Serena Williamsová už na French Open vypadla. Pak z tiskového centra vytlačila Dominica Thiema.

Článek

„Je to špatná osobnost," osočil Williamsovou Rakušan v pozdějším rozhovoru pro Eurosport.

Thiem nejprve vyhověl požadavku organizátorů, aby se spolu s německy hovořícími a píšícími médii přesunul do menšího sálu. Když ale zjistil, že má vyklidit místnost kvůli příchodu Sereny, pořádně se naštval.

„Už nejsem nějaký junior," zlobil se před novináři po výhře nad Pablem Cuevasem.

S odstupem svůj výrok poopravil. „Vlastně jsem ani nebyl moc naštvaný nebo frustrovaný. Nebo možná jen na pár minut. Jde ale o princip. Nejde o to, kdo tam seděl. Vyjádřil jsem se špatně, když jsem řekl, že už nejsem junior. Protože i kdyby tam seděl junior, tak ostatní prostě musí počkat," vracel se k situaci čtvrtý nasazený tenista.

„Podle mě to ukazuje na špatnou osobnost," nebral si servítky se slavnou Američankou. „Jsem si stoprocentně jistý, že Federer nebo Nadal by nic takového neudělali."

Williamsová musela po porážce čekat na tiskovou konferenci a na organizátory se obořila: „Jste velmi neslušní. Rozhovory udělám jen velmi krátké." Nakonec dosáhla svého.

K incidentu se nakonec vyjádřil i Roger Federer. „On je superhvězda," složil poklonu Thiemovi. „Něco se muselo stát špatně, že k tomuhle došlo. Myslím, že vždy by to mělo být tak, že prioritu má hráč, který zůstává v turnaji před tím, kdo vypadl. Muselo dojít k nějakému nedorozumění, že Serena nezůstala v šatně a čekala už v press centru," uvedl Federer.

„Nevím přesně, co se stalo. Docela ale rozumím Dominicově frustraci. Musí si říkat: Jak se tohle, proboha, mohlo stát?" dodal Švýcar.

Thiem byl jednáním organizátorů a Sereny Williamsová zaskočen. „Tohle nechápu. Co to sakra je? Tohle je fakt vtip. Musím odejít, protože ona přichází? Tak já tedy jdu. Budu si taky dělat, co chci," soptil bezprostředně po příchodu Williamsové.

Reklama

Související témata: