Hlavní obsah

Murray se k tenisu vrátí v Queen's Clubu ve čtyřhře

Bývalá světová jednička Andy Murray se po lednové operaci kyčle vrátí k tenisu na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde bude hrát od 17. června čtyřhru. O dva týdny později by se Brit opět v deblu mohl představit ve Wimbledonu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá světová jednička Andy Murray se po lednové operaci kyčle vrátí k tenisu na turnaji v londýnském Queen's Clubu.

Článek

"Jsem nadšený, že se poprvé od operace postavím v zápase na kurt. Queen's pro mě bylo vždycky mimořádné místo a je to i skvělé místo na návrat," uvedl Murray, jenž je s pěti tituly ve dvouhře rekordmanem tradiční wimbledonské generálky.

Do čtyřhry dostal dvaatřicetiletý Skot divokou kartu od pořadatelů a vytvoří pár se španělským veteránem Felicianem Lópezem.

Už před časem Murray uvedl, že na návrat ve dvouhře se zatím necítí. "Už jsem ale pár měsíců bez bolestí a dělám pokroky v tréninku," uvedl trojnásobný grandslamový vítěz a dvojnásobný olympijský šampion.

Murray hrál naposledy na začátku roku na Australian Open, kde vypadl v prvním kole. Krátce poté podstoupil už druhou operaci kyčle, během níž dostal povrchovou náhradu kyčelního kloubu. V dubnu oznámil, že bude pokračovat v kariéře.

Reklama

Související témata: