Hlavní obsah

Kde to hrají? WTA kritizuje pořadatele za to, kam poslali Vondroušovou a spol.

Aktualizováno

Šéf ženské asociace WTA Steve Simon kritizoval organizátory Roland Garros za to, že se dnešní semifinálové zápasy tenistek nebudou hrát na centrkurtu Philippea Chatriera. Australanka Ashleigh Bartyová se s Američankou Amandou Anisimovovou utkají na druhém největším dvorci Suzanne Lenglenové a česká naděje Markéta Vondroušová se s Britkou Johannou Kontaovou střetne na nové "trojce" Simonne Mathieuové.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Markéta Vondroušová na letošním French Open v Paříži září.

Článek

Obě ženská semifinále se hrají současně od 11:00, zatímco centrkurt bude od 12:50 vyhrazen semifinálovým duelům mužské dvouhry Rafael Nadal - Roger Federer a Novak Djokovič - Dominic Thiem. Nestandardní program je způsoben časovým skluzem po středečním dešti, kvůli němuž se celý den nehrálo. Ženy měly původně bojovat o finále ve čtvrtek.

"Není pochyb, že program ovlivnilo počasí a WTA problémy na Roland Garros chápe. Jsme nicméně mimořádně zklamaní z toho, že obě ženská semifinále se hrají na vedlejších kurtech. Toto rozhodnutí je nespravedlivé a nevhodné," uvedl Simon v prohlášení na webu WTA Tour.

"Ty čtyři ženy, které hrály tak výborně a dostaly se takhle daleko, si zasloužily zahrát na největším kurtu. Jsme si jisti, že existovala jiná řešení, která by byla v zájmu fanoušků i hráček," dodal šéf ženské tenisové organizace.

Reklama

Související témata: