Hlavní obsah

Federer zvládl dvoudenní zápas v pohodovém tempu

PAŘÍŽ

Kvůli dešti měl Roger Federer zápas prvního kola na Roland Garros rozložený do dvou dnů, ale zvládl ho bez problémů. Američan Michael Russell proti světové jedničce podal solidní výkon, ale na postup nemohl ani pomýšlet. Vítěz deseti grandslamových turnajů, kterému chybí právě jen trofej z pařížské antuky, vyhrál 78 procent míčů při svém podání a nečelil ani jednomu brejkbolu.

Článek

"Podával jsem dobře, nedostal moc šanci," poznamenal Federer po utkání. Nerozhodily ho ani rozmary počasí, kvůli nimž musel o postup bojovat už od pondělka. "Ve dvou dnech je to vždycky obtížné, zvlášť s tím větrem a odlišnými podmínkami oproti včerejšku. A soupeře jsem vůbec neznal. Jsem opravdu šťastný, vítězství ve třech setech je perfektní začátek. Hrál jsem dobře, když jsem musel, takže to byl pro mě dobrý úvodní zápas," pochvaloval si.

ROLAND GARROS NA SPORT.CZ
Ohlasy českých tenistů

Se ztrátou pouhých čtyř gamů prošla prvním kolem také spolufavoritka ženské dvouhry, Srbka Jelena Jankovičová. Vítězka velkého antukového turnaje v Římě minulý týden vystrašila své fanoušky, když kvůli žaludečním problémům nenastoupila k semifinále turnaje ve Štrasburku, ale v Paříži za 68 minut přešla přes domácí Foretzovou.

 Petrovovou limitovaly potíže se zády

K největšímu překvapení dosavadního průběhu turnaje dnes došlo na úkor jedenácté nasazené Naděždy Petrovové z Ruska, kterou vyřadila až 182. hráčka singlového žebříčku, Češka Květa Peschkeová věnující se hlavně čtyřhře. Petrovová však více než se soupeřkou bojovala s vlastním tělem. V pohybu ji viditelně omezovaly problémy se zády a bojí se, že by kvůli nim mohla přijít i o Wimbledon.

Definitivní ortel se dozví po magnetické rezonanci, která by měla odhalit příčinu bolesti. "Snažím se pořád myslet pozitivně, ale opravdu nevím, jestli budu v pořádku. Pevně doufám, že to není tak vážné, nechci znovu přijít o sezonu na trávě," neskrývala své obavy.

Petrovová do zápasu nastoupila pod vlivem léků proti bolesti a myslí si, že se během zápasu možná její zranění ještě zhoršilo. "Nenapadlo mě, že bych neměla hrát, protože můj fyzioterapeut byl velmi optimistický, ale jakmile jsem začala hrát, bylo to opravdu špatné. Myslím, že nebylo moc chytré pokračovat ve hře."

Reklama