Hlavní obsah

Vaidišová na Roland Garros pokračuje, Berdych a Štěpánek dohráli

Tomáš Berdych nepřešel na tenisovém Roland Garros ani první kolo, překvapivě nestačil na Španěla Garcíu-Lopeze. Neznámý soupeř vyřadil ve druhém kole i dalšího mužského zástupce Radka Štěpánka, který nestačil na Rogera-Vasselina z Francie. To Nicole Vaidišová bez problémů postoupila do třetího kola po výhře nad Amanmuradovou z Uzbekistánu, její příští soupeřkou bude Australanka Stosurová.

Článek

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych ve středu překvapivě vypadl na Roland Garros hned v prvním kole. Dvanáctý hráč světa na pařížské antuce nestačil na Španěla Guillerma Garcíu-Lopeze, kterému podlehl 5:7 a dvakrát 4:6.

Iveta Benešová uhrála proti dvaadvacáté nasazené Aljoně Bondarenkové z Ukrajiny jediný game a nezopakovala v Paříži ani účast ve druhém kole z posledních dvou let. Eva Birnerová kladla větší odpor zkušené Japonce Ai Sugijamaové, ale podlehla 3:6 a 4:6.

Lucie Šafářová jako první z českých zástupců postoupila. Pětadvacátá nasazená hráčka v prvním kole porazila 6:4 a 6:3 Ukrajinku Julii Bejgelzimerovou, i když se dopustila osmačtyřiceti nevynucených chyb a šesti dvojchyb. V dalším zápase narazí na vítězku duelu mezi Italkou Flavií Pennettaovou a Nicole Prattovou z Austrálie.

Roland Garros 2007
Ostatní výsledky turnaje

Cesta Květy Peschkeové pavoukem dvouhry se na Roland Garros zastavila ve druhém kole. Česká tenistka, která v úterý překvapivě vyřadila nasazenou jedenáctku Naděždu Petrovovou z Ruska, dnes hladce prohrála s Francouzkou Stephanií Cohenovou-Alorovou. Domácí tenistce podlehla dvakrát 1:6 především kvůli tomu, že se dopustila 38 nevynucených chyb.

Čeští tenisté na Roland Garros 2007
MUŽI
Dvouhra - 1. kolo:
García-Lopez (Šp.) - Berdych (10-ČR) 7:5, 6:4, 6:4, Roger-Vasselin - Štěpánek (ČR) 3:6, 6:1, 0:6, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Cibulec, Kerr (ČR/Austr.) - Butorac, J. Murray (USA/Brit.) 7:6 (10:8), 6:3, Mertiňák, Pála (SR/ČR) - Delic, Parrott (USA) 6:4, 6:4, Damm, Paes (3-ČR/Ind.) - Chardy, Eysseric (Fr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Sugijamaová (21-Jap.) - Birnerová (ČR) 6:3, 6:4, A. Bondarenková (22-Ukr.) - Benešová (ČR) 6:0, 6:1, Šafářová (25-ČR) - Bejgelzimerová (Ukr.) 6:4, 6:3.
Dvouhra - 2. kolo:
Cohenová-Alorová (Fr.) - Peschkeová (ČR) 6:1, 6:1, Vaidišová (6-ČR) - Amanmuradová (Uzb.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: