Hlavní obsah

Z vyřazených českých tenistek byla nejméně zklamaná Birnerová

PAŘÍŽ

Eva Birnerová byla nejméně zklamaná z trojice českých tenistek, které vypadly hned v prvním kole Roland Garros. S Japonkou Ai Sugijamaovou odehrála poměrně vyrovnaný zápas, který prohrála 3:6 a 4:6, zatímco Iveta Benešová a Zuzana Ondrášková ve svých utkáních získaly jedinou hru. S debaklem 0:6 a 1:6 je vyprovodily z kurtu ukrajinské sestry Aljona a Kateryna Bondarenkovy.

Článek

Birnerová měla navzdory porážce pocit, že její forma jde nahoru. "Dala jsem do toho všechno, hrála jsem mnohem líp než v poslední době, víc se asi dělat nedalo," zhodnotila utkání. Ve druhém setu, kdy se jí podařilo vyrovnat z 1:4 na 4:4, začala i doufat v obrat.

"V těch chvílích jsme obě hrály moc dobře, možná měla v tom závěru i trochu štěstí," řekla Birnerová, které se nepovedlo navázat na postup do druhého kola z předloňského ročníku. Zklamání necítí, spíš ji dnešní výkon povzbudil k další přípravě na Wimbledon.

Ondrášková: všude jsem byla pozdě

Ondrášková uznala, že jí zápas s Katerynou Bondarenkovou moc nevyšel, zatímco soupeřce se dařilo prakticky všechno. Nepotěšilo ji, že musela na zápas dlouho čekat a že se nakonec hrálo v dešti.

"Míče mi lítaly krátké, každý druhý mi zabila do rohu. Zkoušela jsem kraťasy, taky mi nešly, změnit rytmus na ni taky neplatilo, všude jsem byla pozdě. Ona mě k ničemu nepustila, hrála strašně rychle a všechno jí tam spadlo," komentovala Ondrášková jednoznačný průběh utkání.

Benešové nebylo do řeči, drtivou prohru s Aljonou Bondarenkovou si prý neumí vysvětlit. "Prostě mi to v poslední době nejde, hraju špatně. Třeba se jednoho dne probudím a bude to jiné," řekla tenistka, jež nezopakovala v Paříži účast ve druhém kole z posledních dvou let. Odmítla ale dělat z neúspěchu tragédii. "O život naštěstí nejde, život jde dál," uvedla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články