Hlavní obsah

Šafářová si pochvalovala, že měla duel s Ukrajinkou pod kontrolou

Česká tenistka Lucie Šafářová si po vítězství nad Ukrajinkou Julií Bejgelzimerovou v úvodu Roland Garros pochvalovala, že měla vývoj utkání prakticky pořád pod kontrolou. Fedcupovou reprezentantku vedle postupu do druhého kola potěšilo také to, že se v Paříži po odkladech kvůli dešti konečně hrálo, i když za nijak zvlášť příznivých podmínek.

Článek

Po celý průběh zápasu s ukrajinskou soupeřkou ze druhé světové stovky zachovávala Šafářová chladnou hlavu. "Věděla jsem, že mi ničím extra nemůže ublížit, takže jsem se snažila zůstat v klidu a počkat si, až získám ten bod," řekla Šafářová novinářům.

Na jejím rozpoložení se nepodepsalo ani překvapivé vyřazení přítele Tomáše Berdycha. "Nervozitu na sebe nepřenášíme," poznamenala. Byla by ráda, kdyby dvanáctý hráč světa zůstal v Paříži s ní, ale spíš počítá, že odjede, protože má svoje plány a musí se připravovat na další turnaje. Čtvrtfinalistku Australian Open čeká zápas s Nicole Prattovou, na kterou se Šafářová těší. Australanka podle ní hraje "spíš trochu chlapský tenis".

Peschkeová hraje na grandslamu dvouhru naposledy 

Spokojená s pařížským účinkováním byla navzdory hladké porážce s domácí Stéphanií Cohenovou-Alorovou Květa Peschkeová. Novinářům pak deblová specialistka řekla, že po Roland Garros už na grandslamech dvouhru hrát nebude.

Dnešní porážka ji nijak neznechutila. "Nejela jsem sem s žádným velkým očekáváním, přijela jsem si zahrát kvalifikaci, jsem nadmíru spokojena, že jsem se kvalifikovala do hlavní soutěže a tam ještě postoupila do druhého kola přes dobrou soupeřku. Že to dnes nevyšlo, to se po takových dobrých zápasech stává," řekla Peschkeová, jež v prvním kole porazila favorizovanou Rusku Naděždu Petrovovou.

Ocenila výkon francouzské tenistky, která podle ní zahrála výborně a měla i štěstí, hodně míčků jí spadlo na čáru. "Já jsem se do hry vůbec nedostala. Ona hrála velice chytře, vůbec mě nepřipustila hrát mou hru. Jsem zvědavá, jestli takový výkon bude schopna podat v dalších zápasech," dodala česká tenistka.

Reklama