Hlavní obsah

Vaidišová jde v Paříži do boje o osmifinále

PAŘÍŽ

Jediného zástupce bude mít český tenis v pátečních dvouhrách na Roland Garros. O postup do osmifinále bude na kurtu číslo 2 bojovat Nicole Vaidišová, její soupeřkou bude Australanka Samantha Stosurová. Obě tenistky se spolu zatím utkaly třikrát a vždy vyhrála Vaidišová.

Článek

"Mojí výhodou by mělo být, že se hraje na antuce," řekla k utkání Vaidišová. "Samantha je dobrá deblistka a její silnou zbraní je hra na síti. Budu se jí proto snažit udržet na základní čáře," dodala loňská semifinalistka turnaje.

Na kurtu Phillippe Chartiera se představí obě světové jedničky. Lídr mužského žebříčku Švýcar Roger Federer se v utkání třetího kola postaví proti Potitu Staracemu z Itálie. Soupeře z Apeninského poloostrova bude mít na pařížské antuce i ženská jednička Belgičanka Justine Heninová. Obhájkyně loňského triumfu bude hrát o postup do osmifinále s Marou Santangelovou.

Program 6. dne (začátky v 11:00 SELČ)
Kurt P. Chatriera: Jankovičová (4-Srb.) - V. Williamsová (26-USA), Federer (1-Švýc.) - Starace (It.), Monfils (Fr.) - Nalbandian (15-Arg.), Heninová (1-Belg.) - Santangelová (28-It.).
Kurt S. Lenglenové: Mathieu - Simon (oba Fr.), Davyděnko (4-Rus.) - Llodra (Fr.), Bartoliová (18-Fr.) - Dementěvová (13-Rus.), Krajiceková (Niz.) - S. Williamsová (8-USA).
Kurt č. 1: Cohenová-Alorová (Fr.) - Garbinová (19-It.), Monaco (Arg.) - Roger-Vasselin (Fr.), Volandri (29-It.) - Ljubičič (7-Chorv.), Safinová (10-Rus.) - Schiavoneová (23-It.).
Kurt č. 2, 2. zápas: Stosurová (27-Austr.) - Vaidišová (6-ČR).

Reklama