Hlavní obsah

Jankovičová myslela na konec kariéry, nyní je v Paříži favoritkou

PAŘÍŽ

Loni se srbská tenistka Jelena Jankovičová potácela v krizi, když od ledna do května prohrála deset zápasů za sebou a zvažovala konec kariéry. Na kurtech však vydržela, dostala se do formy a po skvělé antukové sezóně ozdobené triumfem na turnaji v Římě je považována za jednu z favoritek grandslamového Roland Garros.

Foto: REUTERS/John Sommers II

Srbská tenistka Jankovičová na turnaji v Charlestonu.

Článek

Momentálně figuruje Jankovičová na pátém místě světového žebříčku a výkonnostní krize je minulostí. "Opravdu jsem přemýšlela o konci, protože neumím prohrávat, nedokázala jsem unést tolik porážek, deset za sebou. Bylo to pro mě neuvěřitelně špatné období. Neměla jsem motivaci, tu sílu, která vás žene kupředu," řekla dvaadvacetiletá Srbka novinářům v Paříži.

Díky této zkušenosti si ještě více váží současných výsledků. Za zlom v kariéře prý vděčí především matce Sněžaně. "Je to má nejlepší kamarádka, vždycky je tady pro mě a podporuje mě v dobrých i špatných časech," prohlásila.

V září Jankovičová postoupila do semifinále grandslamového US Open a v říjnu byla najednou dvanáctá na světě. Na kurtu oplývá nejen přesnými údery, ale také dobrou náladou. "Teď se pořád usmívám. Jsem člověk, který se rád směje. Je to díky tomu, že si tenis opravdu užívám," řekla po vítězství nad Američankou Venus Williamsovou, díky němuž postoupila do osmifinále Roland Garros.

Reklama