Hlavní obsah

Vaidišová udělala ze zápasu s Garbinovou jednoznačnou záležitost

PAŘÍŽ

Bez nejmenších problémů zvládla Nicole Vaidišová na Roland Garros osmifinálový zápas s Italkou Tathianou Garbinovou. Českou tenistku k vítězství 6:3 a 6:1 dovedlo především perfektní zvládnutí důležitých míčů, proměnila všechny čtyři brejkboly, které při podání soupeřky měla. Vlastní servis přitom neztratila ani jednou.

Článek

Po postupu do čtvrtfinále zářila Vaidišová spokojeností a řekla, že je možná ještě v lepší formě než před rokem, kdy v Paříži došla až do semifinále. "Opravdu mám pocit, že hraju dobře, lepším se zápas od zápasu, dělám míň chyb, mohu se líp hýbat do stran. Dneska jsem opravdu spokojená."

Postup mezi posledních osm ji potěšil tím více, že kvůli herní pauze zaviněné zraněním zápěstím před začátkem turnaje nevěděla, co od sebe čekat. "Jela jsem do Paříže s tím, že uvidím, co se stane, jestli to vůbec půjde. Takže jsem ráda na kurtě, baví mě to, poprvé hraju bez tlaku," řekla novinářům.

Pavouka podrobně prostudovaného nemá, vždy se koncentruje jen na nejbližší zápas. Ve čtvrtfinále může narazit na velkou favoritku turnaje Jelenu Jankovičovou ze Srbska, kterou čeká osmifinále proti Francouzce Marion Bartoliové.

Jankovičová je podle ní velkou favoritkou

Jankovičová vyřadila Vaidišovou na loňském US Open, ale celkově s ní má česká tenistka ve vzájemných zápasech pozitivní bilanci 4:2. Srbské hráčce se však letos na antuce daří, vyhrála turnaj v Římě. Podle Vaidišové teď hraje asi nejlepší tenis ze všech hráček a v Paříži je horkou kandidátkou na titul. "Kdybych tam nebyla já, tak bych asi favorizovala Jankovičovou," odpověděla na otázku o favoritce turnaje.

Čtvrtfinále s Jankovičovou by považovala za hodně těžký zápas, ale rozhodně se nevzdává. "Vždycky se dá vyhrát, samozřejmě tam půjdu s tím, že chci vyhrát," prohlásila Vaidišová.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík