Hlavní obsah

Šafářová ztratila šanci na vítězství dvojchybou ve třetím setu

Dvojchyba na závěr třetí hry rozhodující sady znamenající ztrátu servisu byla podle Lucie Šafářové klíčovým okamžikem jejího osmifinále Roland Garros s Annou Čakvetadzeovou. S ruskou tenistkou prohrála 4:6, 6:0 a 2:6 a s turnajem se rozloučila.

Článek

Druhou sadu podle ní devátá nasazená soupeřka za stavu 0:3 vypustila a znovu začala hrát až ve třetím setu. Když Čakvetadzeová díky dvojchybě české hráčky získala třetí hru, utkání se zlomilo. "Strašně se chytila a já už jsem to nezvrátila," řekla českým novinářům Šafářová.

Ocenila výkon soupeřky, která podle ní hrála mnohem lépe než na květnovém turnaji v Berlíně, kde ji Šafářová porazila. Únava ji ve druhém zápase ve dvou dnech netrápila. Sice trochu cítila třísla, ale zdůraznila, že se na to rozhodně nechce vymlouvat.

I když dvacetiletá Češka v Paříži nezopakovala čtvrtfinálový úspěch z Australian Open, byla se svým vystoupením spokojena. "Myslím, že i dnes jsem odvedla dobrou práci, s turnajem jsem spokojena. Mrzí mě, že jsem to dnes nedotáhla do vítězného konce, ale jede se dál," řekla přítelkyně Tomáše Berdycha, která si nejvíce cení sobotního vítězství nad domácí favoritkou Amélií Mauresmovou.

Už se dívá směrem k Wimbledonu, který začne 25. června. "Přede mnou je tráva, budu se připravovat a pokusím se třeba postoupit dál tam," uvedla.

Reklama