Hlavní obsah

Ruska Petrovová ostře zkritizovala kvalitu tenisových trenérů

LONDÝN

Dvanáctá hráčka světového tenisového žebříčku Naděžda Petrovová si postěžovala na nedostatek kvalitních trenérů. Podle čtyřiadvacetileté Rusky schopnosti současných koučů většinou neodpovídají vysoké úrovni tohoto sportu a jeho popularitě.

Článek

"Když se dostanete trochu blíž, zjistíte, že je jen málo lidí, kterým se dá říkat trenéři, kteří mají dostatek znalostí a zkušeností," citoval Petrovovu britský list Sunday Telegraph.

Poukázala především na práci někdejších neúspěšných tenistů, kteří se rychle vydali na trenérskou dráhu. "Zkusili hrát na turnajích Futures a nešlo to, takže začali pracovat jako sparingpartneři a teď se už nazývají trenéry. Zacházejí trochu příliš daleko. Myslím, že si můžete říkat kouč jen tehdy, pokud dovedete dítě na špičkovou úroveň," uvedla. Navíc se svěřila, že si sama cení schopností jen jednoho ze čtveřice trenérů, kteří ji během své kariéry vedli.

Vrcholící Roland Garros Petrovová opustila záhy. V prvním kole se potýkala s problémy se zády a prohrála zápas s českou tenistkou Květou Peschkeovou. Bála se, že kvůli zranění možná přijde i o Wimbledon, ale nakonec se to nepotvrdilo a ve čtvrtek se přihlásila na turnaj v Eastbourne. Na trávě se tam začne hrát 18. června, týden před startem londýnského grandslamu.

Reklama