Hlavní obsah

Nadal kamaráda Moyu nešetřil, nadělil mu kanára

PAŘÍŽ

Předpokládané finále Nadal - Federer je na letošním ročníku Roland Garros zase o krok blíže. Španělský vítěz turnaje z posledních dvou let ani ve čtvrtfinále neztratil set, když porazil krajana a kamaráda Carlose Moyu 6:4, 6:3 a 6:0. V semifinále se Nadal, který ještě na pařížské antuce nikdy neprohrál, utká se srbským objevem této sezóny Novakem Djokovičem.

Článek

Postupem do semifinále podpořil 20letý Djokovič nečekaně úspěšné vystoupení srbských zástupců na pařížské antuce. Země, která nemá tenisovou tradici, žádné tréninkové komplexy ani kouče, má v elitní čtyřce obou dvouher celkem tři "černé koně". Ve hře o ženský titul jsou totiž Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová.

Šestý nasazený Djokovič ukončil na French Open nečekaně úspěšné tažení Rusa Igora Andrejeva vítězstvím třikrát 6:3 a poprvé v kariéře bude hrát na grandslamu o finále. Jeho soupeřem bude vítěz španělské bitvy mezi obhájcem titulu Rafaelem Nadalem a Carlosem Moyou.

FRENCH OPEN 2007
MUŽI
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (6-Srb.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 6:3, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Moya (Šp.) 6:4, 6:3, 6:0.
ŽENY
Čtyřhra - semifinále:
Srebotniková, Sugijamaová (7-Slovin./Jap.) - Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) 1:6, 6:4, 6:3, Moliková, Santangelová (17-Austr./It.) - Blacková, Huberová (2-Zimb./JAR) 6:3, 3:6, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Srebotniková, Zimonjič (6-Slovin./Srb.) - Jen C', Knowles (5-Čína/Bah.) 6:3, 6:4, Dechyová, Ram (8-Fr./Izr.) - Sun Tchien-tchien, Knowle (Čína/Rak.) 6:2, 6:4.

Reklama