Hlavní obsah

Dlouhý s Víznerem postoupili do finále Roland Garros

Čeští tenisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner budou na grandslamovém turnaji Roland Garros bojovat o titul. Ve čtvrtečním pařížském semifinále si ve třech setech poradili s čtvrtým nasazeným francouzsko-srbským párem Santoro, Zimonjič a v sobotu je čeká finále. V něm si zahrají proti bahamsko-kanadské dvojici Knowles, Nestor, která porazila Radka Štěpánka s Indem Mahešem Bhúpáthím.

Článek

Štěpánkovi se tak nepodařilo zopakovat jeho největší deblový úspěch v kariéře, kterým bylo finále na jiném grandslamu US Open v roce 2002 s Jiřím Novákem.

To Lukáš Dlouhý potvrdil, že se mu ve čtyřhře na Roland Garros mimořádně daří. Před rokem došel s Víznerem až do semifinále, ve dvouhře bylo jeho maximem v Paříži třetí kolo. Během kariéry vyhrál 24letý český tenista tři turnaje ve čtyřhře, pokaždé s Víznerem.

Šestatřicetiletý Pavel Vízner, který je zároveň Dlouhého trenér, má na kontě třináct deblových titulů. Společně s Dlouhým letos vyhráli podruhé v řadě turnaj v brazilském Costa Do Sauipe a v mexickém Acapulku byli ve finále.

Čeští tenisté na Roland Garros 2007
MUŽI:
Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Santoro, Zimonjič (4-Fr./Srb.) 6:1, 1:6, 6:4, Knowles, Nestor (6-Bah./Kan.) - Bhúpathí, Štěpánek (Indie/ČR) 6:3, 6:4.
Ostatní výsledky turnaje najdete zde

Reklama

Související témata: