Hlavní obsah

Český hattrick! Vycházející hvězdička Bouzková ovládla prestižní anketu

Prožívá sezonu snů. Marie Bouzková začínala letošní rok jako 142. tenistka světa, v současné době její jméno najdeme na 63. příčce. Na megapodniku v kanadském Torontu si zahrála po neuvěřitelném tažení semifinále a právě tento výsledek byl klíčový pro její vítězství v anketě WTA o hráčku s největším průlomem za měsíc srpen. Stala se tak letos již třetí Češkou, které se to povedlo.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková může být s letošní sezonou spokojená.

Článek

Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová a Marie Bouzková. To jsou jména tří českých tenistek, které ovládly prestižní anketu ženské tenisové asociace WTA o hráčku s největším průlomem v měsíci.

Vondroušová zaujala především svým parádním tažením do finále French Open, Barbora Strýcová pak šokovala jízdou do semifinále Wimbledonu, kterou navíc podtrhla triumfem ve čtyřhře na stejném turnaji a posunem na místo světové deblové jedničky.

A konečně jednadvacetiletá Marie Bouzková pak překvapila nejen konzistentním zlepšováním se od začátku roku, ale hlavně torontským představením, kde se po skalpech Ostapenkové, Stephensové a Halepové zastavila až před branami finále na Sereně Williamsové.

Foto: Profimedia.cz

Marie Bouzková zažívá výbornou sezonu.

Bouzková tak dostala přednost před Švýcarkou Belindou Bencicovou, která se probila do semifinále US Open, americkou hvězdičkou Sofii Keninovou, jenž byla mezi posledními čtyřmi právě v Torontu a Cincinnati i rodící se superstar patnáctiletou Coco Gauffovou, která zářila ve Wimbledonu i na US Open, kde byla ve třetím kole.

Hráčkou měsíce srpna se pak nemohla stát jiná tenistka než vítězka US Open Bianca Andreescuová, anketu za nejlepší Úder měsíce pak ovládly Američanky Bethanie Matteková-Sandsová a Coco Vandewegheová.

Reklama

Související témata: