Hlavní obsah

Dlouhý, Vízner na premiérový grandslamový titul nedosáhli

Český deblový pár Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner se při své premiérové společné účasti ve finále grandslamového turnaje titulu nedočkal. Daviscupoví reprezentanti v sobotu podlehli na Roland Garros v Paříži bahamsko-kanadské dvojici Mark Knowles, Daniel Nestor po setech 6:2, 3:6 a 4:6.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Dlouhý spolu se svým o dvanáct let starším kolegou a zároveň osobním trenérem Víznerem tak nevyužili šanci stát se prvním českým párem v historii, který získá titul v mužské čtyřhře na jednom z turnajů "velké čtyřky". Zkušenější Vízner se v Paříži představil ve finále podruhé, před šesti lety nestačil společně s Petrem Pálou na hvězdné Indy Leandra Paese s Mahéšem Bhúpathím.

Český debl, jenž byl nasazený jako číslo devět, šokoval Roland Garros čtvrtfinálovým triumfem nad favorizovanými dvojčaty Bryanovými z USA a i dnešní duel začal lépe. Na vítězství 6:2 v první sadě však dokázal šestý nasazený pár Knowles, Nestor zareagovat v poměru 6:3 a šlo se do rozhodujícího setu.

V něm se podařilo Čechům vyklouznout ze svízelné situace, kdy Dlouhý prohrál za stavu 2:2 svůj servis, a brejk následně získali zpět. Písecký rodák Dlouhý nicméně neudržel ani své další podání za stavu 4:4 a tuto nabídku už soupeři využili.

Knowles s Nestorem, kteří spolu hrají od roku 1994, vyhráli v Paříži poprvé v kariéře. Ve sbírce již mají tituly z Australian Open 2002 a Wimbledonu 2004.

Muži:
Čtyřhra - finále:
Knowles, Nestor (6-Bah./Kan.) - Dlouhý, Vízner (9-ČR) 2:6, 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: