Hlavní obsah

Federer podlehl Nadalovi a opět v Paříži nevyhrál

PAŘÍŽ

Švýcarský tenista Roger Federer nadále čeká na vítězství v grandslamovém turnaji v Paříži. Světová jednička opět neuspěla a v nedělním očekávaném finále podlehla Rafaelu Nadalovi ze Španělska po setech 3:6, 6:4, 3:6 a 4:6. Jednadvacetiletý Nadal vyhrál na pařížské antuce již potřetí v řadě.

Článek

Zápas v současnosti dvou nejlepších světových hráčů měl být důstojným vyvrcholením dvoutýdenního zápolení o vítěznou trofej. Federer dokázal Nadala na antuce porazit na turnaji v Hamburku, Španěl ale v Paříži zatím nepoznal porážku.

Ve čtvrté hře první sady prorazil Nadal soupeři podání a přestože se do té doby většinou bránil, najednou měl navrch. I přes problémy v následujícím gamu brejk potvrdil a vzápětí znovu prorazil Federerův servis a vyhrál první set. Světová jednička nevyužila ani jeden z deseti brejkbolů, které v průběhu první sady měla, navíc se trápila s prvním podáním.

Stejný kousek jako Nadalovi se podařil švýcarskému tenistovi ve druhém setu. Za stavu 3:3 prorazil soupeřův servis a sadu získal poměrem 6:4. Nadal zahájil lépe třetí set, ve druhé hře získal Federerovo podání a rychle vedl 3:0. Švýcarský hráč se snažil, ale Nadal potvrdil svoji antukovou výjimečnost a set vyhrál 6:3.

Ani úvod čtvrtého setu nevyšel Federerovi podle představ a ve třetí hře prohrál svůj servis. Nadal si nadějné vedení nezkomplikoval a po třech hodinách dokráčel k výhře 6:4. Federer tak znovu nedosáhl na trofej, která mu jako jediná z Grand Slamu chybí. Nadal ztratil set až ve finále, přesto už potřetí zvedl nad hlavu trofej pro vítěze French Open a v Paříži jej zatím nikdo nedokázal porazit. Jeho dominance na antuce trvá.

ROLAND GARROS
Muži:
Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Nadal (2-Šp.) 3:6, 6:4, 3:6 a 4:6.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori