Hlavní obsah

Zakopalová vyhrála tenisový turnaj ve Zlíně

ZLÍN

Klára Zakopalová se stala vítězkou tenisového turnaje ITF ve Zlíně s dotací 50 000 dolarů. V nedělním finále hladce přehrála sedmnáctiletou naději českého tenisu Petru Kvitovou po setech 6:3 a 6:1. Díky zlínskému vítězství získala Zakopalová 45 bodů do světového žebříčku a vrátí se do první stovky.

Článek

Rychlejší a přesnější Zakopalová v úvodu dvakrát prolomila soupeřčino podání, ale Kvitová se před zaplněným zlínským hledištěm držela a dokázala vyrovnat na 3:3. Závěr první sady patřil třetí nasazené Pražance, která si získanou pohodu přenesla i do druhého setu a bez větších potíží ho vyhrála 6:1.

"Nebyl to jednoduchý zápas. V utkání bylo dost zkažených podání. Petře dnes rovněž nešel servis, i když je to jinak její velká zbraň," uvedla Zakopalová, která měla namále ve čtvrtfinále s Danicou Krstajičovou z Černé Hory, s níž prohrávala 3:5 v třetím setu.

Před týdnem česká tenistka podlehla ve finále v Přerově Němce Angelique Kerberové, v neděli se už dočkala šestého triumfu na turnaji ITF. Nyní se začne připravovat na Wimbledon a musí se přeorientovat z antuky na trávu.

Kvitová postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace a během osmi dnů sehrála na zlínské antuce osm zápasů. "Bylo to mé první velké finále. Psychicky jsem duel nezvládla. Chtěla jsem rychle zakončovat výměny, ale zkazila jsem zbytečně hodně míčů. Nicméně s celkovým vystoupením jsem velmi spokojena," uvedla 290. hráčka žebříčku WTA.

Dvouhra - finále:
Zakopalová (3-ČR) - Kvitová (ČR) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: