Hlavní obsah

A dost! Kyrgios dostal za ostudné řádění v Cincinnati tvrdý trest

Praha
Aktualizováno

Australskému tenistovi Nicku Kyrgiosovi hrozí v případě dalšího prohřešku proti slušnému chování na kurtu čtyřměsíční zákaz startu na ATP Tour. Čtyřiadvacetiletý bouřlivák dostal po vyšetřování svého řádění na srpnovém turnaji v Cincinnati distanc na 16 týdnů a pokutu 25 000 dolarů (590 000 korun) s půlroční podmínkou.

Foto: Sport.cz

Nick Kyrgios bude muset na tenis na čas zapomenout

Článek

Kyrgios, jenž vyvolává rozruch prakticky na každém turnaji, si na Masters v Cincinnati vybíjel zlost na rozhodčím. Během prohraného utkání druhého kola s Rusem Karenem Chačanovem sudímu mimo jiné sprostě nadával a rozmlátil několik raket. ATP mu bezprostředně poté napočítala celkem devět disciplinárních prohřešků a uložila mu pokutu 113 000 dolarů (2,6 milionu korun).

Zároveň vedení okruhu uvedlo, že se bude případem dále zabývat. Po zhruba měsíčním vyšetřování i vzhledem k tomu, že se jednalo o opakované Kyrgiosovy prohřešky, sáhlo k suspendaci.

Aktuálně 27. tenista žebříčku se vyhne distanci i pokutě, pokud se během příštích šesti měsíců nedopustí disciplinárních prohřešků, jako jsou slovní a fyzické napadení a nesportovní či obscénní chování.

Zároveň během turnajů musí docházet k mentálnímu kouči a pomoc specialisty na zvládnutí chování musí vyhledat v období mimo sezonu, tedy v listopadu a prosinci.

ATP se zároveň zabývala Kyrgiosovými výroky na její adresu během US Open, kdy řekl, že je organizace zkorumpovaná. Poté, co druhý den Australan své výroky vysvětlil, mu ATP žádný trest neudělila.

Kyrgios se porušení podmínky v nejbližších týdnech obávat nemusí, neboť oznámil, že kvůli zranění ramene vynechá zbytek asijské části sezony. Letošní vítěz dvou turnajů vypadl ve středu v Ču-chaji s Andreasem Seppim, kdy ho limitovalo zranění klíční kosti, jež v závěru minulého týdne utrpěl na Laver Cupu. Kyrgios nevyloučil, že se vrátí až v listopadu na finálový turnaj Davis Cupu v Madridu.

Nick Kyrgios se pustil do velké hádky s hlavním rozhodčím

Dodrží Kyrgios podmínku a nedopustí se v příštích šesti měsících disciplinárních prohřešků?
Ano, podmínku dodrží
8,4 %
Ne, podmínku nedodrží
91,6 %
Celkem hlasovalo 1634 čtenářů.

Reklama

Související témata: