Hlavní obsah

Ještě přibrat a může změnit profesi. Djokovič se pochlubil, jak mu jde sumó

Tokio/Praha

Ještě třikrát navýšit svou váhu a z Novaka Djokoviče může být zápasník sumó. Světová jednička si před startem turnaje v Tokiu vyzkoušela tento japonský národní sport a byla z toho nadšená. „Skvělý zážitek,“ přiznal šestnáctinásobný grandslamový vítěz, který se na kurty vrací po zranění ramene.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič.

Článek

Novak Djokovič je pro každou zábavu. A tak, když dostal před turnajem v Tokiu možnost vyzkoušet si nějaké techniky suma, neváhal. Nejprve sledoval trénink zápasníků a poté mohl do ringu vkročit a pod jejich dohledem se naučit několik pohybů. „Byl to skvělý zážitek,“ prohlásil Djokovič na webu ATP.

„Cítím se pro sumo trochu z formy. Řekl bych ale, že až něco přiberu, tak bych mohl začít soutěžit,“ vtipkoval srbský tenista. „Myslím, že bych potřeboval navýšit svou váhu trojnásobně a pak bych se mohl se zápasníky poměřovat,“ dodal s tím, že byl překvapen, jak jsou zápasníci i přes velkou váhu pohybliví a ohební.

Po dalším nezapomenutelném zážitku se šestnáctinásobný grandslamový vítěz začal už soustředit na turnaj, který ho v Tokiu nyní čeká. Na kurty se vrací po zranění ramene, kvůli kterému v osmifinále US Open odstoupil z turnaje. Dokonce mu hrozila operace, avšak naštěstí se jí díky rehabilitacím vyhnul.

Na turnaji se přihlásil jak do dvouhry, tak čtyřhry. Avšak z té už je venku. Spolu se svým krajanem Filipem Krajinovičem nestačil na dvojici Mate Pavič, Bruno Soares. Ve dvouhře ho v úvodním kole čeká dvacetiletý Rus Alexei Popyrin, kterému v žebříčku patří devadesáté čtvrté místo.

Reklama

Související témata: