Hlavní obsah

Berdycha čeká ve Wimbledonu Massu, Vaidišovou Knappová

LONDÝN

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se v prvním kole Wimbledonu utká s Nicolasem Massuem. S chilským soupeřem zatím prohrál dva ze tří vzájemných zápasů, ale to se vždy hrálo na antuce. Na londýnské trávě bude favoritem sedmý nasazený Berdych coby vítěz nedávného turnaje v Halle. Nejvýše postavená Češka v žebříčku WTA Nicole Vaidišová se v prvním kole Wimbledonu utká s Italkou Karin Knappovou.

Článek

Páteční losování rozhodlo také o soupeřích dalších šesti českých tenistů. Loňský čtvrtfinalista Radek Štěpánek narazí na Paula-Henriho Mathieuho z Francie. Jan Hernych se utká s dalším Francouzem Markem Gicquelem a třetí reprezentant ze země galského kohouta, dvanáctý nasazený Richard Gasquet, čeká Bohdana Ulihracha.

Účastník třetího kola Roland Garros Jan Hájek se střetne s turnajovou dvacítkou Juanem Carlosem Ferrerem ze Španělska, Tomáše Zíba čeká Argentinec Diego Hartfield a Lukáše Dlouhého Američan Amer Delic.

Světová jednička Roger Federer ze Švýcarska zahájí cestu za pátým wimbledonským triumfem za sebou proti Teimurazi Gabašvilim z Ruska. Loňský poražený finalista a druhý hráč světa Rafael Nadal ze Španělska dostal na úvod za soupeře Američana Mardyho Fishe. Americký favorit Andy Roddick, který je třetím nasazeným hráčem, se utká s krajanem Justinem Gimelstobem.

Šafářová se v prvním kole střetne s Ondráškovou 

S devatenáctiletou Italkou Knappovou, kterou přidělil Vaidišové londýnský los, ještě nikdy nehrála. Druhou fedcupovou reprezentantku Lucii Šafářovou čeká na úvod český duel se Zuzanou Ondráškovou. Další česká tenistka Eva Birnerová narazí v prvním zápase na Maďarku Agnes Szavayovou, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Barbora Záhlavová-Strýcová se utká s Rakušankou Tamirou Paszekovou, Ivetu Benešovou čeká Catalina Castaňová z Kolumbie a Hana Šromová bude o postup bojovat s Číňankou Šuaj Pcheng.

Obhájkyně vítězství v ženské dvouhře Amélie Mauresmová z Francie se v prvním kole utká s Američankou Jameou Jacksonovou. Světová jednička Justine Heninová vstoupí do turnaje duelem s Argentinkou Jorgelinou Craverovou z Argentiny, jež postoupila z kvalifikace.

Wimbledonské šampiónce z roku 2004 Marii Šarapovové z Ruska los přisoudil tchajwanskou tenistku Čchan Jün-ťan. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka a vítězka letošního Australian Open Serena Williamsová se utká se španělskou antukářkou Lourdes Dominguezovou-Linovou.

Reklama