Hlavní obsah

Damm ve finále čtyřhry nezískal šestý titul z Hertogenbosche

HERTOGENBOSCH

Český tenista Martin Damm spolu s Leandrem Paesem nestačili ve finále čtyřhry v nizozemském Hertogenboschi na Jeffa Coetzeeho a Rogiera Wassena. Nejvýše nasazený pár, který obhajoval loňský titul, prohrál 3:6, 7:6 a 12:10. Ve finále dvouhry se z vítězství radoval Ivan Ljubičič. Damm si mohl výhrou rozšířit sbírku titulů z travnatých kurtů v Hertogenboschi na šest, když vedle loňského triumfu s Paesem získal čtyři tituly s Cyrilem Sukem.

Foto: Archiv Právo

Cyril Suk a Martin Damm na archivním snímku.

Článek

Až ve finále dvouhry skončilo senzační tažení 488. hráče světa Nizozemce Petera Wesselse. Devětadvacetiletý přemožitel turnajové jedničky Španěla Tommyho Robreda nestačil v boji o svůj druhý titul z okruhu ATP na Ivana Ljubičiče. Chorvatské turnajové dvojce podlehl ve dvouhodinové bitvě 6:7, 6:4 a 6:7.

Wessels nastoupil ke svému druhému dnešnímu utkání; dopoledne v dohrávaném semifinále, které v pátek přerušil déšť, porazil Francouze Antonyho Dupuise.

Nasazená jednička Jelena Jankovičová nezískala titul na trávě v nizozemském Hertogenboschi. Srbská tenistka nezvládla další vypjatou bitvu s ruskou soupeřkou a po pátečním vydřeném vítězství nad Dinarou Safinovou dnes prohrála s Annou Čakvetadzeovou 6:7, 6:3 a 3:6.

Dvacetiletá Čakvetadzeová, osmá ve světovém žebříčku, proměnila v titul své první finále na trávě a bilanci vzájemných zápasů se třetí hráčkou pořadí WTA si vylepšila už na 5:2. Z Nizozemska si odveze trofej i prémii 25.870 eur.

HERTOGENBOSCH
Muži, dvouhra - finále:
Ljubičič (2-Chorv.) - Wessels (Niz.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:4).
Muži, čtyřhra - finále:
Coetzee, Wassen (JAR/Niz.) - Damm, Paes (ČR/Indie) 3:6, 7:6 (7:5), 12:10.
Ženy, dvouhra - finále:
Čakvetadzeová (3-Rus.) - Jankovičová (1-Srb.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3.
Ženy, čtyřhra - finále:
Čchan Yung-Jan, Čchuang Chia-Jung (1-Tchaj-wan) - Medinaová, Ruanová (3-Šp.) 7:5, 6:2.

Reklama

Související témata: