Hlavní obsah

Federer a pokračování kariéry? Podle slavného kouče se už rozloučil s antukou

Jak dlouho bude ještě hrát? Vydrží až do čtyřiceti? Stále častější otázky ohledně kariéry legendárního Rogera Federera zatím zůstávají bez odpovědi. I když trenér fenomenální Sereny Williamsové má jasno. Vítěz dvaceti grandslamů podle něj odjede do důchodu příští sezonu. „Myslím, že to bude po olympijských hrách,“ prohlásil Patrick Mouratoglou.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer.

Článek

Ovládl sto dva turnajů ATP, je dvacetinásobným grandslamovým vítězem a šestkrát vyhrál Turnaj mistrů. Tenistům dlouhou dobu také kraloval. Osmatřicetiletý Roger Federer je právem považován za jednoho z nejlepších tenistů v historii. A i když stále patří do špičky, čím dál tím více se spekuluje o tom, že jeho kariéra už nebude dlouho trvat.

Někteří odborníci hovoří o tom, že by mohl vydržet hrát až do čtyřiceti. Slavný kouč Patrick Mouratoglou, jehož svěřenkyní je třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová, si však myslí, že Federera uvidíme na kurtech už jen v příští sezoně. „Myslím, že odejde do důchodu příští rok po olympijských hrách v Tokiu,“ prohlásil Mouratoglou na webu ibtimes.com.

„Roger v minulých letech vynechával antukovou sezonu, aby se nezranil před svým oblíbeným Wimbledonem. Letos se však na antuce představil. Myslím si, že se s těmito antukovými turnaji a French Open chtěl rozloučit,“ vysvětloval Mouratoglou, co ho vede k myšlence, že legendární tenista odejde.

Jestli jsou jeho domněnky pravdivé, to se teprve ukáže. Světová trojka se ke své kariéře zatím příliš nevyjadřuje a soustředí se na turnaje, které ji letos ještě čekají. Nyní Federer zamířil do Šanghaje, kde se příští týden koná prestižní turnaj, a který v letech 2014 a 2017 ovládl. Loni tady došel do semifinále.

Reklama