Hlavní obsah

Pro Hernycha bylo vítězství vzpruhou po Roland Garros

LONDÝN

Velkou vzpruhou bylo pro českého tenistu Jana Hernycha vítězství nad Francouzem Markem Gicquelem ve Wimbledonu. Začátek, kdy první set prohrál s nulou, pro něj sice dobře nevypadal, ale Hernych, který hrál první zápas od zranění zad v úvodním kole Roland Garros, pak našel herní rytmus a další tři sady vyhrál shodně 6:4.

Článek

"Potřeboval jsem se rozehrát, protože jsem nehrál žádný turnaj na trávě a ani jsem toho tady moc nenatrénoval, protože jsem přijel v sobotu a pak dva dny pršelo," řekl po zápase novinářům. Hladká porážka v prvním setu ho nijak neznervóznila, protože počítal s tím, že mu bude chvíli trvat, než se dostane do hry. "Kdybych ale prohrál i druhý, bylo by rozhodnuto," dodal.

Bleskla mu ale hlavou Paříž a zejména okamžiky těsně před úterním zápasem, kdy se ho organizátoři vyptávali, jak se cítí a zda zápas dohraje. "Mám strašnou radost," řekl, i když si povzdechl, že po zápase je velmi unavený.

Na Ljubičiče půjde jako na každého

"Záda drží a zdravotně jsem stoprocentně fit," pochvaloval si postupný návrat do formy po zranění. "Nejsem na tom dobře fyzicky. Kdybych tady býval prohrál ten čtvrtý set, tak by to bylo hodně těžké. A zase jsem na tom dobře psychicky, protože nemám co ztratit," uzavřel v narážce na svého příštího wimbledonského soupeře, favorizovaného Chorvata Ivana Ljubičiče.

"Na Ljubičiče půjdu jako na každého - jednou ho brejknout a držet si servis," řekl s úsměvem. S Ljubičičem už nehrál mnoho let, ale ví, že jeho servis je velká zbraň. "Je to jeden z nejlépe servírujících tenistů na okruhu. Uvidíme..."

Travnatý povrch Hernychovi vyhovuje. "Tím, že hraji ploché údery, míček hodně na trávě sklouzává, a tím je to pro soupeře obtížnější hrát. Mají to hodně nízko," vysvětlil. "Tím asi hodně vyhrávám."

Reklama