Hlavní obsah

Hájka prohra s Ferrerem strašně mrzela

LONDÝN

Pro českého tenistu Jana Hájka skončil jeho první Wimbledon v kariéře už v prvním kole. Po zápase byl o to zklamanější, že nedokázal dovést do úspěšného konce nadějně rozehraný duel s Juanem Carlosem Ferrerem, v kterém vedl už 2:0 na sety. Španěl nakonec vyhrál 6:7, 4:6, 6:3, 6:2 a 7:5. Utkání bylo v pondělí přerušeno kvůli dešti a dohrával se jeho rozhodující set.

Článek

"Byly to zkušenosti a koncovka," shrnul Hájek po zápase, co rozhodlo. "Tahle prohra mě strašně moc mrzí a dlouho asi bude v paměti. Třikrát jsem měl ten zápas prakticky vyhraný. Kdybych aspoň v jednom z těchto tří momentů nezaváhal a proměnil šance, tak jsem zápas vyhrál," smutnil.

Většinu doby měl pocit, že měl zápas ve svých rukou, i když přiznal, že v pondělí už v závěru čtvrtého setu jen čekal na přerušení. Nejenže se mu nedařila hra, ale při stmívání už bylo hůře vidět na míček a komplikací byla také padající rosa.

"Neříkám, že jsem celý zápas byl lepší, ale myslím, že většinu času jsem diktoval tempo hry já. Ale bohužel v těch kritických situacích se mi trochu zpomalila ruka a nezahrál jsem to tak, jak jsem měl," vrátil se k příčině porážky.

Do zápasu šel v pondělí i o den později uvolněně, s důvěrou a s přesvědčením, že nemá co ztratit, protože na trávě prakticky čtyři roky nehrál. Víkendový déšť mu stejně jako i dalším tenistům navíc zabránil v tréninku.

Tráva mu jako povrch vyhovuje a rozhodně na ni nezanevřel. "Malinko vylepším servis a mám trochu problém s forhendem, protože držím raketu spíše antukářsky," dodal. "Do budoucna to vidím na trávě jenom dobře."

Reklama