Hlavní obsah

Propršený den ve Wimbledonu stál pořadatele milión liber

Sobotní propršený den ve Wimbledonu připravil pořadatele nejslavnějšího tenisového turnaje znovu o zhruba milión liber. Vraceli totiž divákům vstupné, a to v plné výši s výjimkou fanoušků u prvního kurtu, na němž se jako na jediném hrálo déle než hodinu. V přepočtu přes 40 miliónů korun organizátoři vyplatili lidem zpátky za jediný den i loni.

Foto: Internet

Wimbledon

Článek

Za celou letošní první sobotu se v areálu All England Clubu stihly odehrát jen dva zápasy. Ruska Maria Šarapovová vyřídila japonskou soupeřku Ai Sugijamaovou za 75 minut, takže diváci tohoto duelu obdrží zpět polovinu vstupného. Na hlavním dvorci se ale Amélie Mauresmová vypořádala s Italkou Marou Santangelovou za pouhých 57 minut, takže Angličané budou vyplácet v plné výši.

Kdyby tenistky hrály o tři minuty déle, wimbledonští pořadatelé by ušetřili přes půl miliónu liber. "Budeme vracet peníze, i když je nám jasné, že to zklamání diváků nevynahradí," potvrdil dnes sekretář pořádajícího klubu Ian Ritchie.

Ze čtyř grandslamů se může hrát i za deště díky zatahovací střeše jen na Australian Open. V Londýně bude chránit centrální kurt v ročníku 2009, v Paříži na Roland Garros o její výstavbě rovněž již uvažují. Jen Američané se pro své US Open střeše stále brání.

Reklama