Hlavní obsah

Vaidišová si po postupu věří i proti Mauresmové

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová se po postupu do wimbledonského osmifinále plná odhodlání dívala směrem k příštímu zápasu s obhájkyní titulu Amélií Mauresmovou z Francie. Mezi posledních šestnáct hráček v pavouku turnaje ji poslala pondělní úspěšná dohrávka utkání s Běloruskou Victorií Azarenkovou, kterou porazila po setech 6:4 a 6:2. S Mauresmovou má zatím Vaidišová vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy.

Článek

Osmnáctiletá Češka uznává kvality bývalé světové jedničky. "Samozřejmě je tady favoritkou, to se nedá zapírat. Tráva jí sedí a hraje na ní dobře, já ji jako oblíbený povrch nemám. Ale myslím si, že tam nejdu s tím, že nemám šanci," řekla novinářům česká fedcupová reprezentantka.

Bilanci vzájemných zápasů však mají vyrovnanou 2:2 a Vaidišová vyhrála poslední dvě vzájemná utkání včetně loňského osmifinále Roland Garros. Také proto nemá zbytečný respekt.

"Těším se na ten zápas, pro tyhle zápasy člověk hraje. Nejdu tam s tím, že si jdu jenom zahrát a zkusit, jak to dopadne. Vím, že ji můžu porazit. Myslím, že mám šanci vyhrát," dodala tenistka, kterou by v pondělí měla čekat ještě čtyřhra po boku Barbory Záhlavové-Strýcové. Program ve Wimbledonu však znovu přerušil déšť.

Do pondělního utkání s Azarenkovou vstoupila čtrnáctá nasazená hráčka s vedením 1:0 na sety a za stavu 3:2 v druhé sadě. Postupu se dočkala velmi rychle, vyhrála tři hry za sebou. "Bylo to těžké začít, protože jsme se ani nemohly rozehrát. Myslím ale, že celou dobu jsem měla hru pod kontrolou," okomentovala pondělní dohrávku utkání.

Reklama