Hlavní obsah

Trojka Jankovičová prohrála ve Wimbledonu s Bartoliovou

LONDÝN

Třetí nasazená Jelena Jankovičová ve Wimbledonu překvapivě vypadla už v osmifinále. Srbská tenistka nestačila na Francouzku Marion Bartoliovou, které podlehla 6:3, 5:7 a 3:6. Wimbledon tak bude mít velmi překvapivou semifinalistku, protože osmnáctá nasazená Bartoliová se o postup mezi nejlepší čtveřici utká s nizozemskou tenistkou žijící v Praze Michaellou Krajickovou.

Článek

Jankovičová na trávě vyhrála turnaj v Birmighamu a prohrála až ve finále podniku v nizozemském Hertogenboschi, což z ní dělalo jednu z favoritek Wimbledonu. S Bartoliovou se utkala na nedávném Roland Garros, kde jí v osmifinále povolila jen dvě hry.

V úterý se však hrál úplně jiný zápas, Jankovičová se trápila při vlastním servisu a nedokázala navázat na zisk prvního setu. Bartoliová další dvě sady navzdory několika dešťovým přestávkám získala ve svůj prospěch a poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje. "Myslím, že na konci jsem na tom byla fyzicky o něco lépe než ona. Vypadala trochu unaveně. Mám pocit, že nevěděla, jakou taktiku proti mně použít," řekla Bartoliová po zápase, který se kvůli čtyřem pauzám protáhl na bezmála šest hodin.

Dosavadním maximem dvaadvacetileté tenistky bylo osmifinále z letošní Paříže, na londýnské trávě při předchozích čtyřech startech nikdy neprošla dál než do třetího kola. Čtvrtfinálová účast ji však nezaskočila. "Není to pro mě velké překvapení. Jsem hráčka elitní dvacítky, nejsem dvoustá na světě," poznamenala Bartoliová.

V dalším utkání se utká s jednatřicátou nasazenou Krajickovou, která je pro ni velkou neznámou. "Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy jsem jí neviděla hrát."

WIMBLEDON 2007
MUŽI
Dvouhra - 3. kolo:
Hewitt (16-Austr.) - Caňas (22-Arg.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4, Davyděnko (6-Rus.) - Monfils (Fr.) 6:3, 7:5, 6:3.
Dvouhra - 4. kolo:
Ferrero (20-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 7:5, 6:3, 7:6 (7:5).
ŽENY
Dvouhra - 4. kolo:
Ivanovičová (6-Srb.) - Petrovová (11-Rus.) 6:1, 2:6, 6:4, Kuzněcovová (5-Rus.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:2, Bartoliová (18-Fr.) - Jankovičová (3-Srb.) 3:6, 7:5, 6:3.
Výsledky českých tenistů najdete zde

Reklama