Hlavní obsah

Wimbledon čelí největšímu skluzu za poslední čtvrtstoletí

LONDÝN

Po dalším propršeném dni čelí organizátoři Wimbledonu nejhoršímu časovému skluzu za posledních 25 let. Přesto se však zatím nehodlají smířit s tím, že by se slavný tenisový turnaj v londýnském All England Clubu překulil do třetího týdne, jako se to naposledy stalo v roce 2001.

Článek

V úterý plném dešťových přeháněk nestačili například druhý nasazený Rafael Nadal ani turnajová čtyřka Novak Djokovič dohrát teprve svá utkání třetího kola. Za poslední čtvrtstoletí se přitom nestalo, že by měl pavouk dvouhry ve středu druhého týdne takový skluz.

Program včetně čtyřher a juniorských soutěží tak zaostává oproti plánu o 177 zápasů. Mluvčí Wimbledonu nicméně agentuře Reuters řekl, že organizátoři jsou ohledně nedělního konce turnaje optimističtí.

Také kvůli tomu, že pořadatelé odmítli počtvrté v historii porušit tradici a navzdory skluzu zachovali volnou první neděli, čeká tenisty v závěru týdne perný program. Pokud se například právě Nadal s Djokovičem dostanou až do finále, budou muset včetně dnešní plánované dohrávky nastoupit každý den k jednomu utkání. Jen o málo nahuštěnější program by měl před sebou český tenista Tomáš Berdych, jenž bude s Jonasem Björkmanem bojovat o postup do čtvrtfinále až ve čtvrtek.

Reklama