Hlavní obsah

Berdych v nepříjemném větru neuhrál s Nadalem ani set

Český tenis přišel ve Wimbledonu i o posledního zástupce ve dvouhře. Tomáš Berdych nestačil ve čtvrtfinále grandslamového turnaje na světovou dvojku Rafaela Nadala ze Španělska. Za nepříjemně větrného počasí na londýnských kurtech prohrál Berdych po setech 6:7, 4:6 a 6:2. Soupeřem Nadala v semifinále bude vítěz duelu mezi Srbem Novakem Djokovičem a Marcosem Baghdatisem z Kypru.

Článek

Berdych si proti antukovému specialistovi dával minimálně vyrovnané šance, ale dnes neměl svůj den. Nadal si lépe poradil se silným větrem, zrádné odskoky míčků mu dělaly menší problémy, více riskoval a nepouštěl soupeře k vítězným úderům. Po vyhraném tie-breaku úvodní sady měl Nadal utkání ve své moci.

První sada dospěla do zkrácené hry poté, co si oba aktéři jednou vzali servis. Do tie-breaku ale Španěl vstoupil esem, hrál bez chyby a nad Berdychem měl jasně navrch. Český tenista ve zkrácené hře uhrál jediný bod.

Druhou sadu začal šampion nedávného antukového grandslamu Roland Garros hned brejkem, za stavu 3:5 ještě Berdych utekl ze dvou setbolů a snížil, ale Nadal při svém podání další drama nedopustil. Při poslední výměně mu český tenista pomohl bekhendem do sítě.

Chybou zakončil Berdych i celý zápas. Nadal se dostal do vedení 5:1, esem ještě rodák z Valašského Meziříčí odvrátil první mečbol a znovu se udržel v zápase. Ale další forhend do sítě pro něj znamenal konec premiérového čtvrtfinále na grandslamu v kariéře.

Deblisté Dlouhý s Víznerem hráli rovnou dva zápasy

Ve čtvrtfinále skončila wimbledonská pouť také pro deblistku Květu Peschkeovou, která s australskou spoluhráčkou Stubbsovou podlehla největším favoritkám Američance Raymondové s Australankou Stosurovou 5:7 a 2:6.

Neuspěli ani poslední vítězové US Open Martin Damm a Leander Paes. Ve čtvrtfinále podlehl česko-indický pár dvojici Fabrice Santoro, Nenad Zimonjič z Francie, resp. Srbska.

Pořádný zápřah zažil ryze český pár  Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner. Nejprve postoupili do čtvrtfinále po výhře nad americko-britským párem Butorac, Jamie Murray, a poté ještě museli nastoupit proti americkým bratrům Bryanovým. Na souboj s nejlepším párem současnosti už neměli dost sil. Vízner navíc nastoupil i ve smíšené čtyřhře.

Wimbledon 2007 - výsledky českých tenistů:
MUŽI:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (7:1), 6:4, 6:2
Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Butorac, J. Murray (USA/VB) 7:6 (7:5), 6:3, 3:6, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Santoro, Zimonjič (Fr./Srb.) - Damm, Paes (ČR/Indie) 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 6:4. 6:3, Bob a Mike Bryanovi (1-USA) - Dlouhý, Vízner (9-ČR) 6:3, 6:2, 6:4.
ŽENY
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) - Peschkeová, Stubbsová (5-ČR/Austr.) 7:5, 6:2.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Vízner, Peschkeová (10-ČR) - Melo, Paszeková (Braz./Rak.) 6:4, 6:2.

Reklama