Hlavní obsah

Rusko ostře kritizuje Šarapovovou za odstoupení z Fed Cupu

Ruská tenisová veřejnost tvrdí, že druhá hráčka světového žebříčku Maria Šarapovová stále upřednostňuje vlastní zájmy před reprezentací své země. Reagovala tak na její omluvu ze semifinále Fed Cupu ve Spojených státech amerických, kde nebude hrát kvůli zranění.

Článek

Šarapovová má od dubna problémy s ramenem, ale bez viditelných potíží odehrála Wimbledon, kde v osmifinále utrpěla jasnou porážku od Venus Williamsové. Na svých internetových stránkách dnes uvedla, že jí rameno oteklo a lékaři jí doporučili desetidenní odpočinek. "Vím, že moje neúčast je velmi frustrující pro všechny mé ruské fanoušky, ale věřte mi, že je ještě více frustrující pro mě. Nic by mě neučinilo šťastnější než porazit Američanky na americké půdě," dodala.

Její premiéra v ruském fedcupovém týmu se tak znovu odkládá. "Říkám vám, zapomeňte na všechny její sliby. Její hlavní sponzoři jsou Američané a nikdy by jí nedovolili hrát za Rusko," prohlásil v rozhovoru pro deník Izvestja ruský tenisový šéftrenér Vladimir Kamelzon.

Do tenistky žijící na Floridě se pustila také komentátorka televize NTV Anna Dmitrijevová. "Nikdy neměla v úmyslu hrát. Jenom chtěla být ve fedcupovém týmu, aby mohla startovat na olympijských hrách v Pekingu," prohlásila.

Jako Kurnikovová? 

Šarapovová sama přilila olej do ohně, když tento týden navštívila společenskou akci v Hollywoodu. "Jenom to ukazuje, jaké jsou její opravdové zájmy. Pro spoustu z nás její rozhodnutí nehrát Fed Cup nebylo překvapením," řekl agentuře Reuters nejmenovaný funkcionář ruské federace.

Ten přirovnal Šarapovovou k jiné ruské tenisové blondýnce Anně Kurnikovové, která rovněž žila převážně ve Spojených státech amerických. Vedle tenisové kariéry se věnovala i showbyznysu a před čtyřmi lety s vrcholovým sportem skončila. "Když měla hrát Fed Cup Kurnikovová, taky vždycky přišla s nějakým zraněním, takže jsme na ni za chvíli zapomněli. Zní to povědomě, ne?," poznamenal.

Reklama