Hlavní obsah

Šafářovou pláže ve Španělsku určitě lákat nebudou

V roli favorita půjdou české tenistky do víkendové baráže Fed Cupu, v níž budou ve Španělsku bojovat o postup do elitní Světové skupiny. Otazník však stále visí nad účastí české jedničky Nicole Vaidišové. „S ní budeme velkým favoritem zápasu. Bez Nicole bude naše pozice obtížnější,“ ví dobře dvojka českého týmu Lucie Šafářová.

Článek

Během víkendu absolvuje český tým ve Španělsku utkání o postup do Světové skupiny ve Fed cupu. Jaké šance má náš celek?

Chceme postoupit mezi elitu, určitě jsme favoritem toho zápasu.

Bude to platit i v případě, když budete muset nastoupit bez Nicole Vaidišové, kterou trápilo silné nachlazení?

Samozřejmě by to byla velká ztráta, ale máme silný tým a já si myslím, že bychom měli i v takové situaci vyhrát. Je to tak, že s ní budeme velkým favoritem zápasu. Bez Nicole bude naše pozice obtížnější.

Změnila by se vaše pozice v okamžiku, kdy by na vás padla úloha jedničky českého týmu?

Ne. Já věřím, že Nicole bude v pořádku. A pokud ne, půjdu na kurt vyhrát. A ten tlak, jemuž budu vystavena, se stejně nezmění. Prostě pevně doufám, že v každém případě navážu na výkon z Bratislavy, kde jsem porazila Hantuchovou.

Jak se cítíte po zranění kolena ve Wimbledonu?

Velmi dobře. Nebylo to nic vážného a zdravotně jsem stoprocentně fit. Ještě v Londýně jsem byla na magnetické rezonanci, která ukázala, že vazy v koleni nebyly poškozené. Jednalo se prostě jen o bolest v důsledku zhmoždění, k němuž došlo po jednom z podklouznutí na trávě.

Byl přechod z travnatých kurtů na antuku velmi těžký?

Rozhodně je to složitější než naopak, protože si musíte zvyknout na jiný odskok. Balónek vám najednou skáče až nad hlavu... Absolvovala jsem už pár tréninků, než jsme se v pondělí sešli v Praze s ostatními reprezentantkami. Už je to v pohodě a nemám žádný problém.

Mohou jím být vysoké teploty, v nichž se bude ve Španělsku hrát?

To si nemyslím. Je jisté, že Španělky mají velký fyzický fond. Ale všechny jsme z jiných turnajů v průběhu roku na takové podmínky připravené.

Městečko Llafrank leží přímo na pobřeží Costa Brava, kurty jsou pár set metrů od pláže u moře. Bude těžké odolat lákadlu, za nímž vyrážejí tisíce českých turistů?

Na to nebude čas. Nemám problém s koncentrací, pláže mě určitě lákat nebudou. Jedeme přece hrát za vlast... Na pořádnou dovolenou si čas najdeme až po sezóně.

Stihla jste si po Wimbledonu odpočinout?

Ano. Tři dny po mém vyřazení jsem ještě byla v Londýně s přítelem Tomášem Berdychem. Bylo to prima. Tomáš sice ještě hrál, ale on byl uvolněný, bez stresu. Užili jsme si to.

Nedobíral si vás, že po delší době prošel turnajovým pavoukem dále než vy?

Ne. Věděl, že to pro mě byla s Jankovičovou v posledním utkání pořádná fuška. Proto do mě nerýpal.

Reklama

Související témata: