Hlavní obsah

Fed Cup: Do dvouhry nastoupí jako dvojka Benešová

PALAFRUGELL

Iveta Benešová nastoupí jako česká dvojka do dvouher fedcupové baráže ve Španělsku. Nehrající kapitán Aleš Kodat o tom rozhodl těsně před pátečním losem, který zápas s domácí jedničkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou zařadil hned na úvod zápasu. Po nich bude v sobotu následovat utkání Lucie Šafářová s Nurii Llagosteraovou-Vivesovou.

Foto: www.sport.cz

Česká tenistka Iveta Benešová.

Článek

Nehrající kapitán Aleš Kodat si stejně jako v předchozím zápase na Slovensku myslí, že los prakticky nehraje roli. "Myslím, že to až tak neovlivní průběh zápasu. Navíc na Slovensku bylo vylosování stejné a nakonec vítězné, tak proč by to tak nemohlo být tady," řekl na tiskové konferenci.

Benešová měla původně nastoupit pouze po boku Barbory Záhlavové-Strýcové ve čtyřhře, ale kvůli nemoci české jedničky Nicole Vaidišové musí hrát i dvouhru. Naposledy v ní do Fed Cupu nastoupila loni v dubnu v Thajsku, kdy na tvrdém povrchu prohrála se Suchanun Viratprasertovou.

Los navíc rozhodl, že bude celý zápas zahajovat a proti domácí jedničce nebude favoritkou. "Myslím, že je víceméně jedno, kdo začíná. Udělám všechno pro to, abych udělala bod," komentovala losování Benešová.

Lobato dal přednost Llagosteraové-Vivesové 

Šafářová se pak postaví na kurt proti Llagosteraové-Vivesové, které dal španělský nehrající kapitán Miguel Margets Lobato poměrně překvapivě přednost před tradiční španělskou dvojkou Lourdes Domínguezovou-Linovou.

"Očekávalo se to jenom podle soupisky, já jsem si říkala, že v tom boji o dvojku je to vyrovnané. Byla zraněná a teď se vrací, takže její postavení na žebříčku nemusí odpovídat tomu, jak hraje," řekla o aktuálně až 170. hráčce světa, kterou v obou dosavadních vzájemných zápasech porazila.

Domínguezová-Linová by měla nastoupit pouze ve čtyřhře po boku výborné deblistky Virginie Ruanové-Pascualové. Program po oba dny začne v 11:00.

Reklama

Související témata: