Hlavní obsah

Šafářová nechtěla připustit pochyby o zisku bodu

PALAFRUGELL

Jednička českého fedcupového týmu Lucie Šafářová bez větších problémů vyrovnala stav barážového zápasu ve Španělsku. Domácí tenistku Nurii Llagosteraovou-Vivesovou porazila za 76 minut 6:1 a 6:2, když prohrávala vždy jen v úvodu setů. Po porážce Benešové se Šafářová snažila nepřipustit žádné pochyby o tom, že druhý sobotní bod bude patřit Češkám.

Článek

"Stav 0:1 je takový nervózní. Je nepříjemné za tohoto stavu na kurt nastupovat. Proto jsem to chtěla prostě valit, bojovat o každý game, aby se to nedostalo do nějakého vyrovnaného stavu, kdy by pak člověk mohl být nervózní," popsala na tiskové konferenci úspěšnou taktiku.

Španělská tenistka, která byla před dvěma lety na 35. místě žebříčku WTA, hned v první hře druhé sady poprvé získala podání favorizované Češky. Jednička hostujícího týmu si vybrala slabší chvilky, kdy jí pokusy o vítězné míče létaly těsně do autu, a prohrávala 0:2. "Byly nové míče a já jsem byla po větru, takže mi to párkrát uletělo," vysvětlila přítelkyně tenisty Tomáše Berdycha.

Medinaová je na antuce "nechutná"

Nepříznivé skóre však znovu otočila, přímá hra Španělky jí vyhovovala. "Ona mě netlačila, ani nechodila nějak na síť, nehrála žádné nepříjemné lifty," pochvalovala si. Nedělní utkání s domácí jedničkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou bude jiné. "Hraje lifty z obou stran, víc tlačí, víc toho zabije. Je taková, řekla bych, na antuce nechutná. Ale zase člověku tolik neublíží a tolik toho zase nezabije, takže se ji budu snažit tlačit a hrát svoji hru," srovnala Šafářová obě domácí tenistky.

Doufá, že pokud dostane český tým do vedení 2:1, její spoluhráčky dotáhnou zápas do vítězného konce. Výkon Benešové, která hrála s Medinaovou-Garriguesovou velmi vyrovnaný zápas, ocenila. "Iveta hrála výborně, v tie-breaku to byla trochu smůla. Myslím, že pokud bude hrát stejně, tak by měla druhou hráčku porazit," dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články