Hlavní obsah

Kodat ocenil výkon Benešové, žádné změny neplánuje

PALAFRUGELL

Iveta Benešová sice svůj zápas na úvod baráže tenisového Fed Cupu se španělskou jedničkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou prohrála, ale nehrajícího kapitána Aleše Kodata svým výkonem potěšila. Také proto Kodat před nedělí zatím neuvažuje, že by změnil sestavu nahlášenou před pátečním losováním.

Foto: www.sport.cz

Česká tenistka Iveta Benešová.

Článek

"Iveta hrála nádherně. Byl to jeden z nejlepších zápasů, jaké jsem ji kdy viděl odehrát," pochválil náhradnici za svou nevlastní dceru Nicole Vaidišovou, která kvůli nemoci ve Španělsku chybí. Podle Kodata se zápas definitivně zlomil až v úvodu rozhodujícího setu. "Iveta v první hře strašně rychle chybovala a soupeřku psychicky nastartovala. Pak nehrála špatně, ale Španělka hodně riskovala a všechno jí tam spadlo," uvedl.

Benešová působí na kurtu hodně ospalým dojmem, ale nehrající kapitán zdůraznil, že taková rozhodně není. "Vypadá, že je bez emocí, ale vnitřně to prožívá. Spolupracovala výborně, třeba jsem jí mohl poradit líp, prostě to nevyšlo. Byla z té porážky hodně nešťastná, ale nesmí si nechat zkazit náladu, aby se to s ní netáhlo do dalších zápasů."

Kodata překvapilo složení deblu soupeře

Další dva duely by Benešovou měly čekat v neděli. Nejprve se ve dvouhře utká s domácí dvojkou. Ani český kapitán neví, koho jeho kolega Miguel Margets Lobato na kurt pošle, protože se v zákulisí mluví o zařazení Lourdes Domínguezové-Linové. Napovídá tomu i to, že po skončení sobotních zápasů trénovala na kurtu s levákem. Levou rukou přitom hraje i Benešová.

Ta pak bude společně s Barborou Záhlavovou-Strýcovou bojovat ve čtyřhře, kde je zatím na druhé straně po boku Virginie Ruanové-Pascualové nahlášena Domínguezová-Linová. "Trochu mě to překvapilo, čekal jsem, že bude hrát Medinaová. V tomto složení by byly šance padesát na padesát, s Medinaovou by byly Španělky silnější, jsou sehranější," řekl k deblu Kodat.

Po dnešním výkonu Lucie Šafářové je přesvědčený, že ona v zápase s domácí jedničkou druhý bod získá. "Pokud bude hrát Lucka jako dneska, tak bude úspěšná," prohlásil.

Reklama