Hlavní obsah

Štěpánkův přemožitel Mathieu vyhrál turnaj v Gstaadu

GSTAAD

Semifinálový přemožitel Radka Štěpánka Paul-Henri Mathieu vyhrál tenisový turnaj na antuce v Gstaadu. Francouz ze třetí desítky světového žebříčku potvrdil ve finále proti Andreasi Seppimu z Itálie roli favorita, i když vítězství vybojoval až po třech setech 6:7, 6:4 a 7:5. Čtvrtý titul v kariéře přinesl Mathieuovi i prémii téměř 59 tisíc eur.

Článek

Deblovou trofej si ze Švýcarska odvezli čeští specialisté František Čermák s Pavlem Víznerem, kteří potvrdili roli nasazených jedniček i ve finále proti Francouzům Marku Gicquelovi a Florentu Serrovi. Pro oba české deblisty je dnešní titul čtrnáctým v kariéře.

Španělské finále na tenisovém turnaji v Bastadu vyhrál David Ferrer. V duelu s krajanem Nicolasem Almagrem potvrdil roli druhého nasazeného hráče a bez problémů zvítězil po setech 6:1 a 6:2.  Patnáctý hráč světového žebříčku si triumfem na švédské antuce vydělal 55 820 eur a připsal druhý letošní titul, celkem čtvrtý v kariéře.

Francouzské finále v Newportu

Dva francouzští tenisté Fabrice Santoro a Nicolas Mahut se utkali o trofej na turnaji v Newportu hraném na trávě. Oba v USA oslavili stylově francouzský státní svátek k výročí pádu Bastily, když v sobotu vyhráli své semifinálové zápasy. Ve finále přehrál zkušený Santoro Mahuta dvakrát 6:4. Čtyřiatřicetiletý tenisový veterán získal svůj pátý titul z dvouhry v kariéře.

GSTAAD
Dvouhra - finále:
Mathieu (5-Fr.) - Seppi (It.) 6:7 (1:7), 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Čermák, Vízner (1-ČR) - Gicquel, Serra (Fr.) 7:5, 5:7, 10:7.
BASTAD
Dvouhra - finále:
Ferrer (2-Šp.) - Almagro (Šp.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Knowle, Aspelin (1-Rak./Švéd.) - Garcia, Prieto (2-Arg.) 6:2, 6:4.
NEWPORT
Dvouhra - semifinále:
Santoro (4-Fr.) - Moodie (JAR) 7:6 (7:2), 6:3, Mahut (5-Fr.) - Norman (Belg.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2.
Dvouhra - finále:
Santoro (4) - Mahut (5-oba Fr.) 6:4, 6:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články